“Vitezovi Dalja” – 4. Memorijalna utrka od Nemetina do Dalja u organizaciji URT Nexe Team Našice

Napad na na Dalj 1. kolovoza 1991. u ranim jutarnjim satima srpski pobunjenici su uz pomoć JNA (koja se napadom topništvom na postaju hrvatske policije u sukobu otvoreno svrstala na srpsku stranu) napali policajce, gardiste i pripadnike civilne zaštite koji su se nalazili u zgradi policije, traže i njihovu predaju. Nakon gotovo desetosatne opsade – pucanja po okruženoj zgradi, čak i iz tenkova – postaja je zauzeta i svi koji nisu ubijeni u opsadi, likvidirani su odmah potom, i to 20 policajaca, 15 pripadnika i 4.pripadnika Zbora narodne garde.

U spomen na ovaj tragični događaj URT Nexe Team Našice po četvrti put organizirao je memorijalnu utrku “Vitezovi Dalja” koju će danas istrčati od Nemetina do Dalja.

Obilježavanje je tradicionalno započelo paljenjem svijeća ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska gdje je sve prisutne pozdravio gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji je zahvalio URT Nexe Teamu Našice, te kako je ovo još samo jedan u nizu događaja s kojim se obilježava 30. obljetnica oslobođenja Grada Našica od tzv. JNA te ustroja 132. brigade HV-a.

Uskoro opširnije, s puno više slika i prvih dojmova s terena…

Pročitajte još