Visoki poraz Gromova u Njemačkoj – Frisch Auf Göppingen vs RK Nexe 32:23 (15:9)

RK NEXE je vrlo dobro otvorio utakmicu i prvih 10 minuta odigrali su onako kako su i priželjkivali. U 11. minuti Gromovi su imali prednost od 2 pogotka. No samo tri minute su trebale domaćinima da poravnaju rezultat, a ubrzo pređu i u vodstvo koje nisu ispuštali do samog kraja.

Na žalost već do kraja prvog dijela Göppingen je imao 6 pogodaka prednosti. Ponajviše uslijed brojnih tehničkih grešaka i jako puno dekoncentracije u igri gostiju, ali svakako i zbog fantastične obrane koju su odigrali Nijemci koji su sinoć na vratima imali iznimno raspoloženog Marina Šegu koji je do kraja susreta upisao 12 obrana.

Da se Gromovi nikada ne predaju to su već dokazali nebrojeno puta

Na samom otvaranju drugog poluvremena Našičani upadaju u vrlo loše razdoblje u kojemu punih sedam minuta ne uspijevaju zabiti gol. Nijemci odlaze na +8, a u 41. minuti pogotkom Marina Šege na prazna vrata na okruglih deset pogodaka prednosti. Pokušavao je Branko Tamše s izmjenama razbiti ritam zahuktalih domaćih igrača koji su nošeni fantastičnim navijanjem nemilosrdno kažnjavali svaku grešku Gromova. Ipak gosti donekle uspijevaju povezati redove i 9 minuta prije kraja smanjiti rezultat na nešto prihvatljivijih -7 (26:19). Na žalost ponovno vežu nekoliko grešaka i Göppingen ponovno ima +10. Do kraja susreta Marin Jelinić zabija za konačnih 32:23.

Prvo je poluvrijeme uvjerljivo pripalo Nijemcima koji su jučer odigrali fantastičnu utakmicu, no slijedi i „drugo poluvrijeme“ u Našicama. Nada umire posljednja i teško da se može ponoviti ovako loša igra, a da se Gromovi nikada ne predaju to su već dokazali nebrojeno puta.

EHF Europska liga, 1/4 finale, prva utakmica

Frisch Auf Göppingen – RK NEXE 32:23 (15:9)

EWS Arena, Göppingen

Suci: Miklós Andorka i Robert Hucker (Mađarska)

Delegat: Fredrik Udd (Finska)

Frisch Auf Göppingen: Neudeck, Kneule 2, Duarte Brito 1, Andersen 2, Heymann, Rebmann, Šarac 4, Šego 1 (12 obrana), Blagotinšek1, Schiller 7, Goller, Gulliksen 7, Hermann, Kozina, Maluš 4, Schmidt 3

Trener: Markus Baur

RK NEXE: Kuzmanović 6 obrana, Račić, Bakić, Mileta 1, Vejin, Sršen 4, Radovanović 1 obrana, Jelinić 2, Manci Mičević, Blažević, Velkavrh, Severec, Moslavac 6, Kević 7, Tomić, Pribetić

Trener: Branko Tamše

Sedmerci: Frisch Auf Göppingen 2/2, RK Nexe 5/5

Isključenja: Frisch Auf Göppingen 8, RK Nexe 6

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još