Više od 100 trkača na Našičkoj geološkoj stazi


Prirodne ljepote potvrđene su kao idealna trasa i za drugo izdanje utrke Našičkom geološkom stazom na kojoj je sudjelovalo više od 100 trkača. Bio je ovo još jedan sportski događaj u izvrsnoj organizaciji Udruge rekreativnog trčanja „Nexe Team” kojoj je cilj promocija prvenstveno trčanja, ali i našičkog kraja.

Više od 100 trkača

Svježi šumski zrak, ugodne temperature i prirodno oblikovana našička staza bili su savršeni uvjeti za održavanje još jedne utrke prigodnog naziva, Dino. Ovaj sportski događaj prepoznali su mnogi domaći trkači, ali i oni iz Belišća, Zagreba, pa i iz susjedne Slovenije. Prijavljeni su se natjecali u pet kategorija, a po prvi puta je održan i canicross odnosno trčanje sa psima. Također veliki interes potvrdila je i utrka na 23 kilometra koje prošle godine nije bilo.

“Izuzetno smo zadovoljni cijelim tijekom ovog dana koji je pokazao koliko nam je sve nedostajalo. Održano je ukupno pet utrka, a posebno je za nas bila zanimljiva utrka pod nazivom canicross, odnosno utrka kombinacije čovjek – pas gdje vlasnik trči zajedno sa svojim psom. Ta se utrka pokazala odličnom, pa mislim da ćemo ući u lige ovih natjecanja, jer doista imamo sve što je potrebno, prije svega odlične terene i uvjete. Trčali su svi, djeca, mladi, seniori, veterani, stoga mislim da je ovo zaista jedan divan događaj koji treba održavati i dalje.” – rekao je Tomislav Gall, predsjednik URT NEXE Našice, organizatora ove utrke.

Prirodne ljepote kao temelj sportskog turizma

Utrke Mali (9km) i Srednji (14km) Dino otvorio je domaćin, načelnik općine Donja Motičina Željko Kovačević te pozvao sve ljude da posjete, prošeću i upiju ljepote Našičke geološke staze.

„Ovo je izniman i višestruko važan događaj, posebno značajan na sportskom planu, ali i velika promocija naše Općine. Utrka Našičkom geološkom stazom je ujedno poruka turizma, jer ova geološka staza ima svoju bogatu povijest, tu su i planinarske staze i sve to zajedno je jedan veliki poziv za sve one koji vole prirodu i čisti zrak da nas posjete i uživaju. Cijelo ovo područje Papuka i Krndije, kompletan potez našičkog i orahovačkog kraja, je nešto predivno, nešto što se mora vidjeti i doživjeti i moja je poruka s ovog mjesta da svi zajedno moramo sjesti za stol i vidjeti što tko može ponuditi, te zajedno osmisliti planove kako bi privukli turiste iz cijele Europe – rekao je Kovačević te zahvalio URT NEXE Teamu i njegovom predsjedniku Tomislavu Gallu na organizaciji ove utrke.

Mlade sportske nade

Najviše smijeha svakako su donijela djeca, natjecatelji Dječjeg Dine na 400 metara u čijoj je kategoriji najbolji bio Dominik Nedić, a kao najbolja se proslavila Lana Barišić. Upravo njima znak za start dala je Ines Resler predsjednica Savjeta mladih Grada Našica.

„Mladim sportašima poručila bi da je važno dobro se zabaviti i nastaviti baviti se sportom. Lijepo je kada djeca od malih nogu prepoznaju važnost sporta i zdrav život kao temelj njihovog napretka. Savjet mladih Grada Našica inače podržava sportske aktivnosti djece i mladih, a isto ćemo nastavit raditi i u budućnosti. URT NEXE Team radi izuzetno dobar posao na području Grada Našica vezano za sportski turizam koji u Našicama ima veliku perspektivu za razvoj, i to se prepoznaje diljem lijepe naše i izvan granica.” – rekla je Ines Resler predsjednica Savjeta mladih Grada Našica, suorganizatora natjecanja koji je osigurao okrjepu, medalje i pehare za najbolje.

Odlični rezultati po kategorijama

U utrci canicross najbolji u muškoj kategoriji bio je Patrik Zupanič iz slovenskog Canifit teama Kranj, drugi Tomislav Vuk iz Canicross Croatia Zagreb, a treći Mirko Perko iz Canifit Teama Kranj. U ženskoj kategoriji slavila je Irena Smojver, Cannicroos team Zagreb, slijedila ju je Mirela Kristek, a treća je bila Petra Županić iz Cannicross Croatia.

U kategoriji “Mali Dino” dužine 9 kilometara najbolji je bio Davor Topalović iz AK Otok, drugi Patrik Bregović iz Sportske udruge Nikolić Osijek, a treći Darko Topalović iz Otoka. Kod žena, u slavile su Ivanka Augustin -Brkić iz AK Nova Gradiška, druga je bila domaća trkačica Ema Kovačević iz NEXE Teama, a treća Sanja Vuković iz kluba Kutina Runners.

Kod trkača koji su se natjecali u kategoriji “Srednji Dino” na 14 kilometara, kod muških slavio je Matija Fapali iz URT NEXE Team, drugi je bio Zvonimir Krznarić iz Sportsko – rekreacijskog kluba “Baraber Extreme Teama” Belišće, dok je treći bio Luka Mikić iz BK Maraton Novi Marof. U ženskoj kategoriji iste dionice najbrža je bila Katarina Ciprić iz AK Nova Gradiška, srebro je pripalo Kristini Veljačić iz AK Borik Bjelovar, dok je treća bila Novela Drmić iz domaćeg NEXE-a.

U prvoj cjelokupnoj utrci našičkom geološkom stazom pod nazivom “Veliki Dino” dužine 23 kilometra proslavio se domaći Darko Dolovski iz URT NEXE Team Našice s vremenom 1:36:04, drugi je bio njegov klupski kolega Dejan Perasić, dok je treći u cilj ušao Velibor Pađan iz AK Borik Bjeovar. Kod žena prvo i drugo mjesto otišlo je u SRK Baraber Extreme Team Belišće, najbolje vrijeme imala je Jasna Pavičić 2:01:20, odmah iza Katarina Bandalo, dok je brončana Zvončica Kučanda.

Trkači su bili izuzetno zadovoljni uvjetima natjecanja, te su istaknuli da se već raduju sljedećem izdanju našičkog Dine.

Stric pivo

Pročitajte još