Veselje povodom jesenske svečanosti u Dječjem vrtiću “Zvončić”

Dječji vrtić “Zvončić” Našice danas je imao svečanu jesensku predstavu „Svi protiv jeseni!“ koju su za mališane uprizorile vrijedne odgojiteljice. Nakon predstave djeca su imala pripremljene razne kreativne radionice na temu jeseni. Kompletna jesenska svečanost tijekom cijelog tjedna traje u područnim vrtićima u Jelisavcu, Donjoj Motičini i Podgoraču.

“Inače, 20.10. je naš ekološki dan, ali kako smo u to vrijeme obilježavali Dane kruha i  Dane zahvalnosti za plodove zemlje, mi smo naš ekološki dan i  jesensku svečanost dogovorili za cijeli ovaj tjedan u matičnom te područnim vrtićima. U skupinama se unazad dva tjedna priprema sve za današnju veliku svečanost i radionice. To su različite aktivnosti koje potiču motoričke aktivnosti, te će djeca nastojati bacati kestenje u koš, praviti razne ogrlice, nizati i runiti, kukuruze, praviti vjenčića od lišća. Pripremljene su različite likovne aktivnosti, pa smo tako radili otisak listića različitih oblika. Jedan dio radionica su i labirinti s kestenima, lutkice od kestena i ostalih prirodnih i neoblikovanih materijala. Također, obilježili smo ekološki dan i tu smo koristili različite neoblikovane materijale koji su reciklirani, a mi od njih nastojimo kreirati nešto novo. Na samome kraju radionice bilo je veliko veselje vidjeti što su sve djeca svojim ručicama i svojom maštom uspjela napraviti. Jesenska svečanost i današnji dan uvijek su veselje kod nas, a upravo zbog toga smo se intenzivno pripremali za ovaj dan i za sve ostale dane u našim područnim vrtićima. Tako su odgojiteljice za vrtićance izvele predstavu “Svi protiv jeseni” i potom pripremile zanimljive kreativne radionice na temu jeseni kako bi na lijep način obilježili jesensku svečanost.” – istaknula je ravnateljica “Zvončić” Snježana Kanđera.

Djeca danas nisu skrivala radost i veselje

Djeca su se aktivno uključila u predstavu i posvetila pjesme “Jeseni”. Potom je “Jesen” djeci podarila svoje plodove, kruške i jabuke, te se oprostila od njih jer je imala još puno posla: obojiti cijeli grad svojim predivnim bojama. Nakon predstave, djeca su sa svojim odgojiteljicama organizirala vesele radionice, naravno sa jesenskim plodovima.

Pročitajte još