Velika pobjeda Kuglačkog kluba „Đurđenovac” u prijateljskoj utakmici protiv austrijskog Superligaša „BSV Voith St. Pölten”

Nakon prošlosezonske prve povijesne sezone za KK „Đurđenovac” u najvišem državnom kuglačkom rangu natjecanja jučer su domaći kuglači ostvarili još jedan značajan uspjeh za klub koji svakako treba zabilježiti.

Naime, jučer je odigrana prva, za Đurđenovčane povijesna međunarodna kuglačka utakmica, jučer prijateljska, no iz Kluba se nadaju i prva od mnogih u budućnosti. U goste su im stigli igrači austrijskog Superligaša BSV Voith St. Pölten predvođeni trenerom i izbornikom austrijske muške reprezentacije gospodinom Gerhardom Pracserom i Đurđenovčaninom Matkom Bulkom.

U zanimljivoj atmosferi i pravoj prijateljskoj utakmici mogla se u đurđenovačkoj kuglani “osjetiti” upravo ta reprezentativna navijačka atmosfera koju inače ljubitelji kuglanja mogu čuti kada igraju austrijska ili njemačka reprezentacija, posebno nakon srušenih 8 ili 9 čunjeva.

Na samim stazama, domaći su igrači pokazali bolju igru i svladali prijatelje iz Austrije, a nakon utakmice u ugodnom druženju u razgovoru dva trenera, gospodina Gerharda Pracsera i Danijela Rončevića dogovorena je i uzvratna prijateljska utakmica pa bi tako Đurđenovčani igrači trebali po završetku prvog dijela prvenstva krajem studenog posjetiti St. Pölten i odigrati utakmicu u Austriji.

Kako navode iz Kluba velika je čast u malom mjestu kao što je Đurđenovac ugostiti igrače predvođene glavnim trenerom austrijske reprezentacije. Također se zahvaljuju i Matku koji je omogućio ovo gostovanje.  Idući vikend, 26./27.8. KK „Đurđenovac” očekuje dvije nove prijateljske utakmice, obje sa kuglačima Donjeg Miholjca (u subotu u Donjem Miholjcu, u nedjelju u Đurđenovcu).

Izvor: KK “Đurđenovac”

Pročitajte još