Večeras Gromovi nastavljaju natjecanje na domaćem terenu u SEHA Gazprom ligi

Zakoračili smo u veljaču koja od svih mjeseci u godini ima najmanje dana, no zato neće nedostajati rukometnih utakmica. Prva, od ukupno devet utakmica koje će RK NEXE odigrati u ovom mjesecu, na rasporedu je večeras. Nastavljaju natjecanje u SEHA – Gazprom ligi susretom protiv makedonskog Eurofarm Pelistera, ekipe koja nakon poraza u Novom Sadu u 2. kolu, svoju mini-turneju nastavlja u Našicama.

Evo kakva su očekivanje uoči večerašnje utakmice trenera Branka Tamšea i Luke Moslavca:

Branko Tamše: „Pred nama je utakmica protiv Eurofarm Pelistera, u ponedjeljak su odigrali utakmicu protiv Vojvodine u Novom Sadu i izgubili, kao i mi u 1. kolu. U ekipi Pelistera ima jako puno stranaca, uključujući i danskog trenera Larsa Walthera, koji je bio i meni trener dok sam još igrao u Velenju. Mislim da se jako dobro poznajemo, a dosta dobro poznajemo i ekipu Pelistera, igrali smo protiv njih na Final fouru SEHA lige prošlog ljeta u Zadru. Vrlo dobro formirana, kompaktna i vrlo čvrsta ekipa koja dobro igra u obrani, imaju dobre vratare i jako dobro trče u tranziciji iz čega postižu puno golova iz kontri i polukontri. No bez obzira na sve to, mi prije svega moramo gledati sebe, pokazati puno bolju igru u obrani u odnosu na prvu utakmicu u Novom Sadu.

Moramo nastojati raditi što više prekršaja u obrani, a u napadu igrati oprezno i tečno, kako bismo razigrali neke igrače koji u ovom trenutku još nisu na onoj razini na kojoj bi trebali biti. Mislim da će nam ova utakmica jako dobro poslužiti za neke stvari koje još moramo popraviti prije početka europskih utakmica. Igramo na svom terenu i nadam se da su se gledatelji u Našicama ali i šire, zaželjeli rukometa i da će doći u dvoranu. Očekujem dobru utakmica, a znamo kad su svi ti ljudi s nama u našoj dvorani, da je nama puno lakše igrati, jer igrači dobiju onaj dodatni atom snage koji im je potreban. U Novom Sadu nismo bili kompletni, a nećemo biti ni večeras. Neki igrači još uvijek imaju problema s ozljedama, igrači koji su imali par slobodnih dana nakon Svjetskog prvenstva su se vratili tako da nas ima dovoljno i sigurno će to biti dobra prigoda za neke igrače koji možda nisu toliko igrali da iskoriste svaku minutu koju dobiju na terenu.”

Luka Moslavac: „Nakon vrlo slabe predstave u Novom Sadu protiv Vojvodine, gdje smo odigrali jako lošu utakmicu i u fazi obrane i u fazi napada, u goste na dolazi Eurofarm Pelister. Vrlo zanimljiva ekipa koja dobro igra i u Europskoj ligi, vjerojatno će proći grupu i postoji mogućnost da se upravo s njima sretnemo u nastavku natjecanja. Pred nama je sigurno uzbudljiva utakmica, ali definitivno mi moramo odigrati puno bolje, prije svega u fazi obrane. Vraćaju nam se reprezentativci Kuzmanović, Jelinić i Bakić, a zaigrat će i Markušić koji je bio prehlađen, tako da ćemo sigurno biti jači u rotaciji. Atmosfera u ekipi je odlična, svi smo zdravi i spremni smo za utakmicu. Koristim ovu priliku pozvati navijače da dođu na utakmicu i da nas bodre, jer nam jako puno znači njihova podrška s tribina.”

Utakmica počinje u 18 sati, a za sve one koji ne mogu u dvoranu osiguran je izravan tv prijenos na sportskom kanalu MAXSport.

Izvor: RK NEXE

Pročitajte još