Uz veselu pjesmu i ples vrtićanci proslavili velikih 70. godina Dječjeg vrtića „Zvončić”

Dječji vrtići predstavljaju važan dio odgojno – obrazovnog sustava i oni pružaju dječjoj populaciji priliku za rani odgoj i obrazovanje, te ih pripremaju za ulazak u osnovno obrazovanje. Ove godine obilježava se 70. obljetnica Dječjeg vrtića „Zvončić” grad Našice, a jučer je bila prigoda za razmišljanje o važnosti ovog oblika ranog obrazovanja i čestitanje svim zaposlenicima i djeci koja su sudjelovala u ovoj važnoj etapi svog života.

Tako je jučer bila organizirana proslava za svu djecu, roditelje i zaposlenike koji su uključeni u rad vrtića te za cijelu zajednicu koja ga podržava. U svom uvodnom govoru ravnateljica Snježana Kanđera naglasila je kako ova obljetnica donosi priliku za stvaranje planova i strategija za daljnji razvoj vrtića.

„Ovo je jedan vrijedni jubilej kojeg smo obilježili na svoj način i on za nas predstavlja izuzetno velik događaj. Drago mi je što u našem radu imamo veliku podršku našeg osnivača, a to je Grad Našice na čelu s gradonačelnikom Kašubom s kojim sve dogovaramo i rješavamo jer bez takve podrške ovakav kvalitetan rad ne bi bio moguć. Također sam zahvalna svim dosadašnjim radnicima i radnicama, djelatnicama koji su na bilo koji način sudjelovali u ovom poslu šireći svoj srca za veliki broj djece i njihovih obitelji. Isto tako sam zahvalna sadašnjim djelatnicima koji, zapravo, daju najbolji dio sebe za ono što nam je svima najvrjednije, a to su naša djeca i naše obitelji.” – rekla je ravnateljica Kanđera naglasivši kako rad vrtića uvelike pomaže zajednici.

Uskoro kreće gradnja vrtića na Urbariji

Prepunu dvoranu pozdravio je i gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je istaknu dugu tradiciju predškolskog obrazovanja u Našicama kao i njegovu važnost, a djeci je poželio bezbrižno djetinjstvo.

„Bila mi je posebna čast danas prisustvovati svečanosti obilježavanja 70. rođendana Dječjeg vrtića „Zvončić” iako tradicija predškolskog odgoja u Našicama traje od 1907. godine tako da stvarno imamo dugu tradiciju odgoja djece. Svakako moram spomenuti i tri područna vrtića u koja smo, također, uložili znatna sredstva. Ovom prigodom ću istaknuti kako smo prije mjesec dana potpisali ugovor za još jedan novi vrtić s jaslicama koji će se sagraditi na Urbariji. Naglasio bih kako su vrtići jedni od temelja demografske obnove što je i fokus našeg djelovanja.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba te je zaključio kako se ponosi i radom 40ak djelatnika našičkog vrtića koji svoj posao obavljaju na visokoj razini.

Galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još