Utrka trčimo za mentalno zdravlje

Održana 1. cross utrka za djecu

Povodom obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja Filozofski fakultet u Osijeku organizira utrku pod nazivom Trčimo za mentalno zdravlje pod pokroviteljstvom Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka.
U svrhu podizanja svijesti o važnosti mentalnog zdravlja te naglašavanja zaštitnih čimbenika u njegovu očuvanju, ovom manifestacijom promoviraju se pozitivni učinci tjelesne aktivnosti na mentalno zdravlje i psihološku dobrobit. Naime, istraživanja pokazuju da aerobna tjelesna aktivnost, poput trčanja, ima pozitivne učinke na mentalno zdravlje u vidu smanjenja simptoma depresije i anksioznosti, poboljšavanja raspoloženja te smanjenja stresa.

Prijave za utrku vrše se do 30. rujna

Filozofski fakultet organizira utrku u duljini od 5 km 9. listopada 2022. godine sa startom/ciljem u 17.00 sati na osječkoj Kopici (istočni ulaz). Utrka se organizira uz suorganizatore Sportsko rekreacijski klub RUN4FUN i Studentski zbor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, uz potporu Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te uz logističku podršku Turističke zajednice grada Osijeka i županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.
Prijave za utrku vrše se do 30. rujna ili do ispunjenja limita od 300 sudionika koji su uplatom startnine osigurali svoje mjesto!

Startnina/kotizacija za sudjelovanje u utrci iznosi 30,00 kn te uključuje:
• majicu za trčanje (Decathlon) s logom utrke
• startni paket s poklonima sponzora
• elektroničko mjerenje vremena (čip) i objava rezultata
• medalju za sudjelovanje
• okrijepu na stazi (voda)
• medalje za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji
• točeno pivo za sudionike utrke
• organizaciju utrke

Utrka se ne bi mogla održati bez velikodušne podrške naših sponzora! Zahvaljujemo im na prepoznavanju naše ideje, ukazanom povjerenju i podržavanju manifestacije kojom ističemo važnost cjelokupnog sustava podrške mentalnom zdravlju u zajednici! Sponzori su utrke Erste&Steiermärkische Bank d.d., Decathlon d.o.o., Euroherc osiguranje d.d., Nexe d.d., Pevex d.d., Carlsberg Croatia, Kanaan d.o.o., Coca-Cola HBC Hrvatska d.o.o., Prointerijer d.o.o., Auto mall Osijek, Saponia d.d. i Alkaloid d.o.o.

Pozivaju se sve građanke i građani da podrže ovu manifestaciju, prate sve informacije na Facebook stranici Trčimo za mentalno zdravlje te da sudjeluju u utrci prijavom na https://stotinka.hr/hrv/utrka/5169

Pročitajte još