Uspješna godina iza Vatrogasne zajednice Općine Đurđenovac – Nabavljena tri kombi vozila

 

U Vatrogasnom domu u Beljevini je održana izvještajna godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Đurđenovac. Skupštinu je otvorio predsjednik Dražen Ostroški, pozdravljajući nazočne članove skupštine i goste, posebno predsjednika Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske Zdenka Čarapara, načelnika Općine Đurđenovac Hrvoja Topalovića, počasnog člana VZ Općine Đurđenovac Dragutina Koresa te predstavnike vatrogasnih zajednica susjednih gradova. Iskazani su dobri rezultati rada, te još jednom potvrđeno opravdanje ideje od prije 27 godina da se vatrogastvo s područja općine ujedini i osnuje svoju vatrogasnu zajednicu.

Vatrogasna zajednica Općine Đurđenovac koju čini sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava, ima na raspolaganju 100 operativnih vatrogasaca i to iz sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava. Vatrogasci s područja općine posebno su aktivni u vježbovnom i natjecateljskom dijelu, a imaju i velik broj djece i mladeži, njih 198.

Protupožarna zaštita na dobroj je razini

U prošloj godini, DVD-ovi koji čine sastavnicu VZO Đurđenovac, odradili su požarne i raznovrsne tehničke intervencije. Tijekom 2023. godine, nabavljena su tri kombi vozila, koja su predana DVD-ovima u Beljevini, Našičkom Novom Selu i Šaptinovcima, a zahvala je istaknuta Općini Đurđenovac. Osim u ovim aktivnostima, članovi vatrogasne zajednice svoj su doprinos dali i u drugim aktivnostima na području općine. Uz izvješće o radu za prošlu godinu, koje je prezentirao predsjednik VZ Općine Đurđenovac Dražen Ostroški, na skupštini su usvojeni program rada i financijski plan za 2024. godinu.

Uz članove DVD-ova s područja općinske vatrogasne zajednice, skupštini su prisustvovali predsjednik Vatrogasne zajednice Osječko – baranjske županije Zdenko Čarapar i načelnik Općine Đurđenovac Hrvoje Topalović. Predsjednik županijske Vatrogasne zajednice Zdenko Čarapar je istaknuo važnost organiziranog, opremljenog i spremnog sustava vatrozaštite na području Općine Đurđenovac te poželio daljnji plodonosan i uspješan rad. Općinski načelnik Hrvoje Topalović naglasio je kako je protupožarna zaštita na dobroj razini te da će Općina Đurđenovac nastaviti sufinancirati programe i aktivnosti vatrogasaca te pomagati u nabavi prijeko potrebne opreme.

Izvor: S. Fridl

Pročitajte još