URT „Nexe Team” Našice održao sastanak s predsjednikom Hrvatskog atletskog saveza

Vezano za nadolazeće svjetski poznatu utrku Nexe Croatia Backyard Ultra koja će se održati na jezeru Lapovac 28. 6.024. godine održan je koordinativni sastanak predsjednika URT „Nexe Team“ Našice Tomislava Galla i predsjednika Hrvatskog atletskog saveza Ivana Veštića.

Da podsjetimo, ovo će biti 4. puta da „Nexe Team” održava ovakvu utrku na Lapovcu i ove godine bilježi se rekordna zainteresiranost jer je već sada evidentirano 181 prijava iz više zemalja od koju organizatori zdvajaju i jednu prijavu iz dalekog Hong Konga.

URT „Nexe Team” Našice kao legitimna članica saveza, predložio je tijekom 2023. godine Hrvatskom atletskom savezu novu kategoriju utrke „Backyard” te se po prvi puta kandidirao kao potencijalni domaćin i organizator ove sve popularnije „HIGHLANDER UTRKE”. Nakon provedenog natječaja odlučeno je da se ovakva vrsta utrke i discipline po prvi puta i službeno pod Hrvatskim atletskim savezom održi u Našicama 28. 6. 2024. godine što je veliko priznanje za URT „Nexe Team“ Našice.

Predsjednik našičke Udruge rekreativnog trčanja Našice Tomislav Gall upoznao je predsjednika HAS-a Ivana Veštića s pripremama koje su u tijeku, ali i s radom URT-a „Nexe Team“ Našice kao i Školom trčanja koja djeluje unutar našičke udruge. Predsjednik Veštić izrazio je zadovoljstvo suradnjom URT „Nexe Team“ Našice kao jedne od najmlađe članice Hrvatskog atletskog saveza te dao potporu budućem radu našičkoj udruzi.

Foto: URT „Nexe Team“ Našice

Pročitajte još