URT „Nexe Team“ Našice obilježio 27. godina vojno – redarstvene akcije „Bljesak“

Na poziv AK „Nova Gradiška“ članovi URT „Nexe Team” Našice sudjelovali su dana jučer na utrci koja se u spomen na 27. godina vojno – redarstvene akcije „Bljesak“ trčala od Nove Gradiške do Okučana. Po dolasku u Okučane trkači su se spojili s još dvije grupe maratonaca koji su trčali iz smjera Pakraca i Kutine te su kod spomenika u Okučanima zajednički odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.


Stazu dugu 16 km istrčali su:

  • Ivana Devald
  • Boris Abičić
  • Božidar Smokrović
  • Mato Pauković
  • Martina Jozanovič
  • Dejan Šoufek
  • Tomislav Gall

Iz URT „Nexe Team“ Našice ističu da su posebno ponosni što su tijekom cijele utrke uz Hrvatsku zastavu i zastavu udruge, nosili zastave Grada Našica i Općine Sunja i tako simbolično Našice i Sunju „doveli u Okučane“.

URT „Nexe Team“ na postolju u Iloku

Samo dan prije u Iloku se održavao polumaraton na stazi koja se u trkačkim krugovima naziva „staza koja oduzima dah“ . Utrka koja je po konfiguraciji vrlo zahtjevna dodatno je otežalo i sparno vrijeme, ali to nije spriječilo veliki broj odličnih trkača iz Hrvatske i inozemstva da sudjeluju u istoj, a članica udruge našičkih trkača Dubravka Mesec osvojila je izvrsno treće mjesto.

Polumaraton su uspješno završili i Valerija Šimić, Nikolina Kerep, Hrvoje Dundović te Boris Abičić i Tomislav Gall koji su već idući dana trčali memorijalnu utrku povodom vojno – redarstvene akcije „ Bljesak“

URT „Nexe Team“ i u Belišću

Sportski weekend u Belišću, organizirao se 30. 04. 2022. godine povodom obilježavanja Dana grada, grada papira i sporta, a smišljen je od dvije zasebne kategorije trčanja, cestovno “Belišćanski cener – utrka kružnih tokova“ i trail „Jugovača trail – reciklaž“, s tri težinske kategorije.

Cilj je bio povezati cestovno trčanje kroz urbanu sredinu i trail trčanje kroz prirodne ljepote. Natjecatelji su mogli sami izabrati u kojoj kategoriji žele nastupiti i slijedom toga izabrati jednu ili obje utrke ovog jedinstvenog trkačkog eventa.

Za URT „Nexe Team“ Našice u izabranim kategorijama uspješno su nastupili:

  • Margareta Ibriks
  • Ivan Stojaković
  • Igor Topalović
Ravnateljstvo civilne zaštite pružit će logističku potporu 5. Memorijalnom ultramaratonu „Od velikog do malog Vukovara“

U organizaciji URT „Nexe Team“ iz Našica, Općine Sunja, Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata općine Sunja, HVIDRE Sunja, Grada Našica i Grada Vukovara od 10.06.2022. do 12.06.2022. održat će se 5. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“ u duljini od 305 km i neprekidnom trajanju od 37 sati.

Početak ultramaratona bit će u gradu heroju Vukovaru 10.06.2022. godine u 21,00 sat, a cilj u mjestu Sunja 12.06.2022. godine u 10,30 sati. Po prvi puta, logističku i tehničku potporu ovoj utrci pružit će pripadnici Ravnateljstva civilne zaštite koji će, osim pratnje utrke, zajedno s ostalim ultramaratoncima trčati određene dionice i tako dati potporu sjećanju na žrtvu iznimno hrabrih ljudi koji su položili život za očuvanje hrvatske slobode. Iz URT „Nexe Team“ Našice ističu da su zahvalni na potpori Ravnateljstva civilne zaštite te vjeruju u nastavak dobre suradnje i koordinacije u nadolazećem razdoblju.

Foto: URT „Nexe Team“ iz Našica

Stric pivo

Pročitajte još