URT „Nexe Team” Našice na svjetskoj rang listi

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEDolaskom maratonaca kod spomen obilježja na Ovčari završen je ultramaraton od 13. do 17. listopada i nosi naziv „Putevima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“. Organiziran je u znak sjećanja na pripadnike zagrebačkog HOS-a koji su u rujnu i listopadu 1991. iz Zagreba krenuli u Vukovar i uključili se u obranu grada.


Ultramaraton Zagreb – Vukovar dug je 344,1 kilometar i slovi kao jedan od težih u ovom dijelu Europe. Trčao se kroz pet dionica i to: Zagreb – Ivanić Grad (50, 6 km), Ivanić Grad – Novska (70 km), Novska – Slavonski Brod (90,5 km), Slavonski Brod – Osijek (84 km) i Osijek – Ovčara (47km). Organizator ultramaratona Zagreb – Vukovar je Udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga grada Zagreba.

Na zadnjoj dionici našli su se članovi URT „Nexe Team” Našice Jasna Plemeniti, Vesna Janković i Mario Pavičić te tako dali podršku ultramaratoncima, ali i u ime URT „Nexe Team” Našice odali spomen svim pripadnicima HOS-a kojima je i posvećena ova memorijalna utrka.

U nedjelju, 18.10.2020. održalo se 6. izdanje „Podunavlje traila“

Utrka je podijeljena u 3 kategorije i primjerena je za sve kategorije sportaša ali i rekreativaca (za koje je i posebno osmišljena). Ovaj kros sa obilježenom stazom prolazi pokraj mnogih znamenitosti ovoga povijesnog hrvatskog kraja. 

URT „Nexe Team” Našice predstavljali su:

Plava staza-23 km

Dejan Perasić

Ana Tomaić-Bernat

Jasna Plemeniti

 

Zelena staza-12 km

Mijo Benković

 

Crvena staza – 5 km

Žana Bilandžić

Svi naši trkači uspješno su istrčali utrke te prikupili bodove koji se zbrajaju u Slavonsko – baranjskoj trail ligi.

Iz URT „Nexe Team” Našice ističu da je objavljena svjetska tablica tj. rang lista trkača i trkačica na 100 km te je Dubravka Mesec ove godine sa svojim ostvarenim rezultatom na 11. mjestu dok je Damir Mesec na 22. mjestu. Ovo je zaista izniman rezultat Našičana i naših reprezentativaca te veliko ostvarenje udruge koja ima svoju školu trčanja sa kojima marljivo radi Damir Mesec i koja možda u svojim redovima ”skriva” nove reprezentativce.

Foto: ustupljene fotografije

Pročitajte još

Učitavanje...