URT “Nexe Team” Našice izuzetno uspješan i ovaj vikend

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEMoslavačka gora regionalni je park prirode od 2011. godine čiji se šumski obronci većinom protežu na području dvije, i to gotovo u jednakom omjeru, Bjelovarsko – bilogorske i Sisačko – moslavačke županije. U Podgarić 04. srpnja 2020. došlo je oko 400 trkača iz cijele Hrvatske. Trkači su se natjecali na „Light“ stazi dužine 8 kilometara, „Active“ stazi u dužini 18 km i „Challenge“ stazi od 28 kilometara.

 

Dejan Šoufek član maratonske udruge sisačko moslavačke županije „Heroji ne umiru” i od nedavno i član URT „Nexe Team” Našice po zahtjevnoj stazi „Light” stazi ostvario je izvrstan rezultat te osvojio drugo mjesto. Ovaj rezultat posebno veseli jer radi se o mladom ultramaratoncu koji je prije dva vikenda istrčao 127 km na 3 memorijalnom ultramaratonu „Od velikog do malog Vukovara” Vukovar – Sunja, te je razvidno da je Deajn izuzetno dobro fizički spreman i motivirana za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata.

U isto vrijeme na jezeru Borovik održavao se „Triatlon Borovik 2020” koji je okupio preko 150 sudionika. Triatlon je jedna od nazahtjevnijih disciplina a ovaj je obuhvaćao 400 metara plivanja, brdsko – biciklističke vožnje 21 kim i u konačnici 5 km trčanja. Boje URT „Nexe Team” Našice branio je Dejan Perasić koji je u vrlo jakoj konkurenciji ostvario izvrstan osobni rezultat te uspješno završio ovu zahtjevnu utrku plasiravši se u svojoj starosnoj kategoriji na 2 mjesto.

6. utrku za mač Grofa Draskovicha po mnogočemu jedinstvena utrka i zaista poseban događaj. Sama utrka održava se na prekrasnoj lokaciji oko Trakošćanskog jezera, a posebnost utrke između ostalog je svakako i jedinstven ulazak u cilj koji se nalazi u samom dvorcu. Član URT „Nexe Team” Našice Zoran Trninić uz logističku podršku također članice Sandre Andrašek istrčao je uspješno utrku na 10 km i time zakružio bogati trkački vikend vrlo aktivne trkačke udruge iz Našica.

Iz udruge saznajemo da svakodnevno pristižu novi članovi koji su spremni logistički pomoći i podržati ovaj „trkački našički val” te udruga poziva sve koji su zainteresirani biti dio ovog kolektiva da se jave bez ikakvih predrasuda jer za rad udruge potrebni su i ljudi koji će biti potpora samim trkačima. Također doznajemo da je udruga opremila sve svoje članove s novim trenirkama i torbama, a službeno predstavljanje trenirke koja je vrlo atraktivna i naravno prepoznatljiva očekuje se ovih dana.

Pročitajte još

Učitavanje...