Pripazite na svoje bicikle


Kako doznajemo od PU osječko – baranjske u večernjim satima 17. travnja nepoznati je počinitelj iz obiteljske kuće u Ulici kralja Tomislava u Višnjevcu ukrao bicikl. Vlasniku je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

  • Kako biste dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:
  • Zapišite serijski broj bicikla čim ga kupite. Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote. Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

 

Kupio ukradeni automobil

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 39-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijevara i krivotvorenje isprave. Tijekom 2017. godine 39-godišnjak je pribavio ukradeni automobil s preinačenim brojem šasije i ne pripadajućim registracijskim oznakama. Također je pribavio ili izradio krivotvorene dokumente za vozilo. Vozilo, s krivotvorenom dokumentacijom, je za iznos od nekoliko stotina tisuća kuna na području Đakovštine prodao 50-godišnjaku. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Pronašao bombu

U poslijepodnevnim satima 18. travnja, prilikom čišćenja kuće u Šljivoševcima, građanin je pronašao ručnu bombu i trotilski metak. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je preuzeo bombu i metak.

Podsjećamo građane da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

Pozivamo građane, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da ne donosite oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba lakše ozlijeđena, dok je preostalih pet nesreća za posljedicu imalo materijalnu štetu.

Pet se dogodilo na području Osijeka, a šesta na području Belišća.

 

Foto: ilustracija

Stric pivo

Pročitajte još