Udruga umirovljenika za sve članove osigurala vrijedne donacije

Gradska udruga umirovljenika Našice održala je I. sjednicu I. O. Udruge na kojoj se raspravljalo o realizaciji Projekt/programa za prvih 9 mjeseci u 2020., godini. Unatoč nastaloj situaciji zbog epidemije koronavirusa, Udruga je u prva tri mjeseca ove godine izvanredno radila. Povodom Valentinova organizirana je tradicionalna zabava u hotelu “Park Panolija“ Našice. Organizirani su i izlet u Zlatnu dolinu, obilazak povijesne jezgre glavnog grada županije Požege, selo Emovci, izlet na jezero Borovik, okruženo prekrasnom florom i faunom. Odaziv članstva je u sva tri slučaja bio više nego izvanredan, preko 100 članova po jednom događanju.

Da bi sve prošlo na opće zadovoljstvo članova pobrinuli su se kao vodič i tumač povijesnih zbivanja, gospodin Josip Patajac, za zabave i izlete bilo je zaduženo Povjerenstvo za izlete i druženja, na čelu s predsjednikom Udruge Boškom Dundovićem te predsjednicima Podružnice Koška, Željkom Benšićem, Podružnice Podgorač, Suzanom Đanić i, kao i uvijek, dragovoljci Anica Kurtanjek, Zdenka Korman, Sanda Dundović, Cvijeta Varvodić i mnogi drugi.

 

Nakon pojave korone i Odluke CZ da se druženja i kretanja maksimalno ograniče, predsjedništvo Udruge je donijelo Odluku da komunikaciju s umirovljenicima nastavi predsjednik Udruge Boško Dundović, preko mobilnih sredstava komunikacije. Prateći financijsko stanje u Udruzi predsjednik je uveo maksimalnu štednju, kako bi se stvorila značajnija sredstva za nabavku donacija za članove.

Na sjednici je donijeta jednoglasna odluka da se za sve članove Udruge nabave donacije jabuka pakovanja 10 kg, krumpir pakiranje 10 kg i luk pakiranje 5 kg po članu.  Ako se ne možemo družiti kroz zabave, izlete i sportske aktivnosti, onda da barem našim umirovljenicima pružimo nekakav vid materijalne pomoći , kroz nabavu voća i povrća. Ukupni iznos od oko 20 000 kn uštedjeli smo, kroz članarine naših članova, kroz rad volontera Udruge gospođe Anice Kurtanjek i Sande Dundović, na poslovima administratora i spremačice na održavanju prostora Udruge, te prenamjeni dijela dotacija od Grada Našica, Općine Koška i Općine Podgorač, za čega smo dobili punu podršku gradonačelnika gospodina Josipa Miletića, načelnika gospodina Zdravka Kovačevića, i načelnika Gorana Đanića.” – naveo je predsjednik Udruge Boško Dundović.

 

Predsjednik Udruge je 9 mjeseci vodio Udrugu bez tragično nam preminule Đurđice Vakula, koja je radila u jednom djelu svojih poslova na mjestu tajnice, gdje su također ušteđena sredstva njezin OD. Kako navode iz Udruge, Osječko – baranjska županija nije dodijelila nikakva sredstva, jer nije niti razmatrala Projekt/programe Udruga, pravdajući to slabim punjenjem proračuna. Da bi Udruga i dalje radila, u povremenoj odsutnosti predsjednika, Udruga umirovljenika uvela je dežurstva. Najaktivniji su bili potpredsjednik Udruge gospodin Ivan Đurinović, predsjednik Podružnice Koška Željko Benšić, predsjednica Podružnice Podgorač Suzana Đanić, Anica Kurtanjek i dr. Abdula Haj Barakat.

Podjela jabuka, krumpira i luka započela je 05.10.2020. godine u prostorijama Udruge. Volonteri uključeni u podjeli donacija su Zdenka Korman, Ivica Štefančić, Željko Petek, Anica Kurtanjek, Andrija Klaban, Sanda Dundović, Jozefina Selenić, Abdula Haj Barakat, Marija Haj Barakat, Antun Kezerle i dr. Sanda Dundović volonterka Udruge rekla je kako je ovo lijepa pomoć umirovljenicima koja ih je razveselila i pokazala kako se na njih misli i u ovo vrijeme epidemije koronavirusa kad nema aktivnosti zbog zaštite zdravlja članova Udruge. Volonter Ivan Štefančić svaki dan vrijedno pomaže članovima koji dolaze po svoj dio donacije. Malene su mirovine i ova donacija će svima dobro doći. Puno se zahvaljujem našem predsjedniku Bošku Dundoviću koji ovim donacijama misli na sve nas.” – rekao je volonter Štefančić.

Odaziv je fantastičan, što nam potvrđuje ispravnost naše odluke. Briga za naše članove kroz dodjelu donacija je samo želja vodstva da našim umirovljenicima damo do znanja da smo mi tu zbog njih, a ne obratno. Zahvaljujem se u ime vodstva Udruge i članova Udruge gradonačelniku Grada Našica, gospodinu Josipu Miletiću, Načelniku Općine Koška, gospodinu Zdravku Kovačeviću, načelniku Općine Podgorač, gospodinu Goranu Đaniću i svim ljudima, koji su nam pomogli, a nisu spomenuti u ovom pregledu naših aktivnosti.” – izjavio je Boško Dundović.

Ovim putem redakcija TV Našica obitelji i prijateljima iskazuje iskrenu sućut. Kako su ovo najteži trenuci za obitelj, TV Nasice.com ovakve objave NE NAPLAĆUJE i sve vezano za njih je BESPLATNO. Dovoljno je da nam se javite na službeni e-mail [email protected] te pošaljete smrtovnicu.

Pročitajte još