Udruga Jaglac sudjelovala na radionici “Uvod u menadžment volontera”

Udruga “Jaglac” pridonosi  razvoju volonterstva, pa je tako 11. studenog 2022.  održana radionica “Uvod u menadžment volontera”, koju je proveo Lokalni volonterski centar “Zvono” iz Belišća u sklopu projekta “Zvono Inclusive”. Radionicu je vodila je Tena Anić, voditeljica LVC-a.

Menadžment volontera

Radionica je bila namijenjena koordinatorima volontera, osobama u neprofitnim organizacijama koje uključuju i upravljaju radom volontera, kao o svima onima koji će u svoj rad tek uključiti volontere kako bi stekli osnovna znanja iz menadžmenta volontera te kako bi znali koji su potrebni koraci u uključivanju volontera u rad organizacije.

Razvoj volonterstva u lokalnoj zajednici

Udruga “Jaglac” doprinosi razvoju volonterstva u lokalnoj zajednici u sklopu provedbe četiri međusobno povezana strateška pravca: Program inkluzije i prevencije institucionalizacije kroz pružanje inovativnih socijalnih usluga za OSI i njihove obitelji, Program razvoja volonterstva, demokratizacije i razvoja zajednice, Program razvoja društvenog poduzetništva i održivog razvoja te Program podrške, zagovaranja i umrežavanja. Udruzi Jaglac odobrena je trogodišnja institucionalna podrška stabilizaciji i/ili razvoju udruga osoba s invaliditetom koje djeluju na lokalnoj razini u 2019.g., u okviru koje Udruga razvija  četiri navedena strateška pravca/programa, a koju financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva u iznosu od 249.130,00 HRK. na godišnjoj razini. (1.1.2020. – 31.12.2022.)

Pročitajte još