Udruga “Jaglac” osvojila 1. mjesto na 29. Orahovačkoj čobanijadi

Na središnjem gradskom parku održano je tradicionalno 29. prvenstvo grada Orahovice u kuhanju čobanca u organizaciji Grada Orahovice i Turističke zajednice grada Orahovice. I ove godine okupio se veliki broj ekipa, njih pedesetak, koje su pokazale svoje kuharsko umijeće u pripremanju ove ukusne poznate slavonske delicije.

Prema ocjeni stručnog žirija, kojeg su sačinjavali predsjednik Zoran Putniković, zatim Vladimir Pleša i Dane Lončar kao predstavnik LU “Vepar”, najbolji čobanac skuhala je ekipa orahovačkog Jaglaca i kuhar Manuel Sobodić osvojivši 93 boda. Drugo mjesto osvojila je slatinska ekipa CB Havana s tri boda manje, a treće mjesto pripalo je ekipi Autoelektriki Igor koja je ukupno osvojila 89 bodova.

Udruga “Jaglac” zahvaljuje obitelji Sobodić koja je pripremila pobjednički čobanac, Lovačkoj udruzi Vepar na donaciji mesa divljači, Pekari Tena na podršci u pripremi lepinja i donaciji kruha, organizatorima TZ grada Orahovice, EPC Betaniji na ustupanju prostora za tehničku podršku, volonterima Udruge i svim građanima koji su ih podržali u ovoj humanitarnoj akciji svojim donacijama.

Pročitajte još