Učenici 6.d razreda OŠ kralja Tomislava Našice sudjelovali u Europskom školskom sportskom danu

Povodom Europskog školskog sportskog dana (Europski tjedan sporta) učenici 6.d razreda i učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice posjetili su Kuglački klub Đurđenovac. Primio ih je predsjednik Kuglačkog kluba Đurđenovac Danijel Rončević. Djecu je upoznao s osnovnim pravilima kuglanja i organizirao je mini turnir za dječake i djevojčice. Predsjednik je uručio prigodne nagrade najboljim natjecateljima.

U konkurenciji djevojčica 1. mjesto je osvojila Josipa Hujbert, 2. Tia Marks, 3. Nikolina Hanzlić. U konkurenciji dječaka 1. mjesto je osvojio Daniel Anđelić, 2. Gabrijel Formbaher, 3. Noa Raguž. U ime 6.d razreda predsjednik razreda Adam Ivanušec se zahvalio predsjedniku Rončeviću što im je omogućio da provedu ugodan sportski dan i da se bolje upoznaju sa sportom kuglanja.

Ostatak sportskog dana učenici su proveli igrajući nogomet, odbojku i stolni tenis. Adam je proveo projekte pod nazivom „Sportom do zdravlja“, „Sportom protiv nasilja“, „Prevencija nasilja u školama“ za razvoj programa nenasilja i rješavanja sukoba.

Sudjelovanjem u ovoj inicijativi škola je postala dijelom pokreta #BeActive koji sponzorira Europska komisija. Ovo je bila prilika da škola ostvari veću interakciju sa svojom zajednicom te da potakne učenike na tjelesnu aktivnost i zdrav načina života.

OŠ kralja Tomislava dobila je certifikat za sudjelovanje u Europskom školskom sportskom danu.

Pročitajte još