Učenica OGŠ Kontesa Dora Gabrijela Jakšetić apsolutna je pobjednica školskog natjecanja

U OGŠ Kontesa Dora u ponedjeljak, 24. travnja 2023. održano je 7. školsko instrumentalno natjecanje Moje notice i tri točkice. U osam disciplina (klavir, harmonika, klarinet, violina, gitara, tambure, duo i komorni sastav od 6 do 9 članova) natjecalo je 44 učenika. Učenica Gabrijela Jakšetić u klasi učitelja Ivana Krajačića u disciplini klarinet, apsolutna je pobjednica natjecanja s osvojenih 98,13 bodova. Gabrijelu je na klaviru pratila učiteljica Vedrana Matić.

Učenici koji su osvojili Zlatnu plaketu (prvu nagradu sa najvećim brojem bodova u disciplinama) su:

  • Gabrijela Jakšetić, disciplina klarinet, u 2. kategoriji osvojila je 98,13 bodova u klasi učitelja Ivana Krajačića;
  • Antun Makov, disciplina harmonika, u 2. kategoriji osvojio je 91 bod u klasi učitelja Novice Todića;
  • Patrik Mandić, disciplina klavir, u 1. kategoriji osvojio je 96,38 bodova u klasi učiteljice Sanje Vazdar;
  • Ana Čerepinko, disciplina gitara, u 4. kategoriji osvojila je 97,88 bodova u klasi učitelja Maria Huja;
  • Sara Prodanović, disciplina violina, u 2. kategoriji osvojila je 92,63 boda u klasi učiteljice Ivane Novaković;
  • Mihael Suk, disciplina tambure, u 5. kategoriji osvojio je 95,75 bodova u klasi učitelja Ivana Jurišića.

Ove godine učenicima OGŠ Kontesa Dora omogućeno je natjecanje i u komornim sastavima. Učenik Petar Palfi na braču i Marko Balentić na klaviru u disciplini dua, osvojili su 93,25 bodova u klasi učitelja Ivana Jurišića i Darije Vlajnić. Najviše bodova u disciplini komorni sastav od 6 do 9 članova osvojili su komorni tamburaški sastav s 95,75 bodova u klasi učitelja Deana Koprija.

Na svečanom koncertu koji će se održati u četvrtak, 27. travnja u 18 sati prvonagrađenim učenicima dodijelit će se nagrade, a svim učiteljima zahvalnice.

Iz škole se zahvaljuju i čestitaju učenicima i njihovim učiteljima na osvojenim nagradama, te roditeljima na podršci. „Pozivamo roditelje, sugrađane i naše učenike da dođu na svečani koncert u četvrtak, te da svi zajedno čestitamo dobitnici nagrade “Teodora”, pobjednicima svih disciplina i zahvalimo učiteljima na uloženo trudu .”- rekla je ravnateljica glazbene škole Darija Vlajnić. Galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još