U uredu gradonačelnika održan svečani prijem vatrogasaca s područja grada Našica

vatrogasci1
vatrogasci1

Danas u povodu blagdana svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca je u gradu Našicama u uredu gradonačelnika održan svečani prijem predstavnika Javne vatrogasne postrojbe Našice, Vatrogasne zajednice Našice i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja grada Našica.

 

U svom obraćanju gradonačelnik Stjepan Pintarić pohvalio je rad vatrogasnih društava te istaknuo da Grad uvijek rado pomaže u okviru svojih financijskih mogućnosti. Gostima se također obratio Predsjednik gradskog vijeća Josip Miletić koji se također zahvalio svim vatrogascima što grad i sva mjesta čine sigurnijim.

vatrogasci2

Vlatko Gašić predsjednik Vatrogasne zajednice Našice zahvalio je Gradonačelniku, predsjedniku gradskog vijeća i svim pročelnicima grada Našica na podršci koju pružaju tijekom godine vatrogasnim društvima. Među ostalim istaknuo je da je iza nas uspješna godina što se tiče rada vatrogasaca.

vatrogasci3

“Rad vatrogasaca na terenu puno ovisi o klimatskim uvjetima. Prošle godine je bilo više intervencija zbog poplava, a manje intervencija zbog požara. U zimskom periodu održane su izborne skupštine u vatrogasnim društvima u kojima su uglavnom zadržani dosadašnji rukovodeći kadrovi što je znak da su do sada dobro radili.” – rekao je Vlatko Gašić zahvalivši Gradu na financiranju vatrogasaca koji uvijek uskače u pomoć kada se održavaju vatrogasna natjecanja ili kada treba neku dodatnu opremu kupiti.

“U idućih sedam godina grad će izdvajati dodatnih 80 000 kuna za kupovinu novog vozila za prijevoz vatrogasaca. To će jako pomoći u radu jer će vatrogasci biti bolje opremljeni.”

Na kraju u ime grada Našica Gradonačelnik Našica Stjepan Pintarić čestitao je blagdan svetog Florijana zaštitnika vatrogasaca svim vatrogascima na području grada Našica.

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2017/5mjesec/4/v1{/gallery}

Pročitajte još