U sklopu ovogodišnjeg Đurđenovačkog malog maratona organizirat će se i utrke nordijskog hodanja

U sklopu jubilarnog 10. izdanja „Đurđenovačkog malog maratona” organizirat će se dvije utrke nordijskog hodanja (na 5 i 10 km). Ove utrke se održavaju u suradnji s Hrvatskim savezom nordijskog hodanja (HSNH), sukladno važećim propozicijama i pravilima međunarodnog natjecanja INWA, kao jedno od redovitih kola Prvenstva Hrvatske, a prve takvog karaktera u Slavoniji. Natjecanje u nordijskom hodanju kontrolirat će licencirani suci Hrvatskog saveza nordijskog hodanja, a utrke će uskoro biti objavljene u kalendaru utrka ovog saveza.

Udruga športske rekreacije (UŠR) „Mirko Relac” Đurđenovac tijekom veljače 2024. (u više navrata, zavisno od interesa) planira organizirati kratku besplatnu grupnu obuku – pokazni trening namijenjenu svim osobama bez obzira na dob i fizičku spremu na kojoj bi se lokalni i rekreativci sa šireg područja upoznali s osnovnim tehnikama nordijskog hodanja. Cilj im je potaknuti i pripremiti rekreativce za sudjelovanje u nadolazećim utrkama.

Prvi pokazni trening održat će se 11. veljače 2024. (predvidivo trajanje 1 h po jednoj grupi) od 18 do 20 h. Mjesto okupljanja je Mala sala Doma kulture (bivši Radnički dom). Organizatori mole sve osobe i/ili grupe koje su zainteresirane za navedeno da pošalju svoje podatke (ime i prezime, e-mail adresu i te broj telefona) na email [email protected] kako bi se lakše organizirali (do predvidivo 15 osoba u jednoj grupi). Isprobajte, možda ćete uskoro i vi biti očarani i postati zagriženi ljubitelj ove sportske aktivnosti!

VAŽNE NAPOMENE: Štapove za nordijsko hodanje, nažalost, morate osigurati sami. Potrebna dodatna oprema: kvalitetne cipele ili tenisice za hodanje, odjeća otporna na vremenske uvjete, rukavice, boca za vodu…

Pročitajte još