U Policijskoj upravi osječko – baranjskoj svečano obilježen Dan policije

Danas, 27. rujna, u Policijskoj upravi osječko – baranjskoj svečano je obilježen Dan policije, blagdan svetog Mihaela, zaštitnika policije. Još od 1992. godine blagdan svetog Mihaela, 29. rujna, tradicionalno se slavi kao Dan svih hrvatskih policajaca.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEOvo je prilika da se polcija prisjeti djelatnika PU osječko – baranjske, koji su nesebično dali svoje živote za slobodnu i samostalnu Republiku Hrvatsku.

PU osječko – baranjska podnijela je veliku žrtvu u Domovinskom ratu

Broj od 60 poginulih, 154 ranjena policajca i jedan nestali iz ove Policijske uprave govori i više od riječi koliku je žrtvu podnijela hrvatska policija da bi se Slavoniju i Baranju obranilo od agresora.

Minutom šutnje, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježjem poginulim pripadnicima policije Policijske uprave osječko – baranjske, u 9 sati, obitelji poginulih, nestalih i umrlih policijskih službenika, načelnik Policijske uprave osječko – baranjske Ladislav Bece sa zamjenikom Darijom Premecom, zamjenik župana osječko – baranjske županije, predstavnik Grada Osijeka, predstavnici hrvatske vojske, predstavnici pravosuđa, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata te okupljeni policajci i građani odali su počast onima koji su svoj život položili na oltar Domovine.

Na kraju svečanosti Policijski kapelan Stjepan Harjač prigodnim je govorom i molitvom istaknuo važnost i značaj Svetog Mihaela riječima da svi skupa svakog dana vršeći svoju dužnost primamo ulogu Svetog Mihaela te potom blagoslovio sve prisutne.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još

Učitavanje...