U petak kreće 7. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“

U organizaciji URT „Nexe Team“ iz Našica, Općine Sunja, Udruge hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata općine Sunja, Grada Našica i Grada Vukovara, a uz potporu MORH-a i Grada Pakraca od 24. 5. 2024. do 26. 5. 2024. godine održat će se 7. Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“ u duljini od 305 km i neprekidnom trajanju od 37 sati.

Početak ultramaratona bit će u Gradu heroju Vukovaru dana 24. 5. 2024. u 21,00 sati a cilj u mjestu Sunja 26. 5. 2024. godine u 10,30 sati. Cilj utrke je zapaliti svijeću i „svjetlo Vukovara” donijeti u Sunju te utrkom, kao i prethodnih godina, ponovno spojiti ova dva mjesta. Ultramaraton će se trčati bez odmora, štafetno, a trčat će pedesetak maratonca. Start je u Vukovaru, nastavlja se kroz Marince, Nuštar, Čepin, Našice, Mikleuš, Voćin, Pakrac, Kutinu, Popovaču, Sisak i završava u Sunji gdje će se održati prigodan program i druženje ultramaratonaca te branitelja Vukovara i Sunje.

Sunju, mjesto 27 kilometara udaljenom od Siska, mnogi su zbog hrabrosti i ustrajnosti branitelja tijekom Domovinskog rata nazivali „malim Vukovarom“. Sunja nikada nije „pala“, izdržala je četverogodišnju agresiju te dovršetak rata dočekala u cijelosti razorena, baš poput Vukovara. 7. godinu u nizu URT „Nexe Team“ Našice s partnerima organizira ovaj najveći štafetni ultramaraton te svojim trčanjem evociraju uspomene koje promiču domoljubne i sportske vrijednosti gdje se istodobno prisjećaju presudnih trenutaka Domovinskog rata te žrtava iznimno hrabrih ljudi koji su položili život za očuvanje hrvatske slobode.

Foto: URT „Nexe Team“

 

Pročitajte još