U OŽB Našice dnevno se testira preko 100 osoba, a do sada je kroz Covid odjel liječeno i otpušteno 156 pacijenata

Dnevno se u Općoj županijskoj bolnici Našice testira preko 100 osoba, uključujući PCR testiranje te brze antigenske testove. Zbog velikog broja uzoraka, nalazi se ponekad znaju čekati više dana, a ovise najviše o kapacitetu laboratorija u KBC Osijek te Zavodu za javno zdravstvo u Osijeku. Također, upravo se najviše zbog toga događaju varijacije i odstupanja u brojkama zaraženih u našem gradu i okolnim općinama, a za precizniju epidemiološku analitiku potrebno je gledati dulji period.

U zadnja dva mjeseca utrostručio se broj pacijenata koji dolazi na pregled u Objedinjeni hitni bolnički prijem i to sa šireg gravitacijskog područja i s različitim zdravstvenim tegobama. Danas je u OŽB Našice hospitalizirano 59 pacijenata pozitivnih na Covid 19 virus te još 10 u prostoru izolacije. U zadnja 24 sata preminule su tri osobe. Do sada je kroz Covid odjel liječeno i otpušteno 156 pacijenata, nažalost preminula su 43 pacijenta. Kapacitet za Covid pacijente, uključujući i prostor izolacije gdje borave pacijenti koji su suspektni na infekciju i čekaju nalaz testa, je ukupno 90. Ostali posteljni kapaciteti do ukupno registriranih 132 u mreži HZZO-a služe za liječenje i zbrinjavanje pacijenata koji imaju druge zdravstvene tegobe. Naime, sve djelatnosti OŽB Našice i dalje funkcioniraju, ali u promijenjenim i prilagođenim okolnostima.

I dalje se sukladno potrebama proširuju kapaciteti OŽB Našice za Covid pacijente, ali uz zbrinjavanje i svih drugih pacijenata. Bolnica je opskrbljena i dodatnim bolesničkim krevetima kao i svom potrebitom zaštitnom opremom. Dobra je informacija da je u padu broj zaraženih djelatnika te onih koji su u izolaciji. Trenutno je 12 pozitivnih djelatnika, a 3 su u samoizolaciji. Ukupno je Covid infekciju preboljelo 65 djelatnika bolnice. Za cijepljenje se u 1. fazi prijavilo 100 djelatnika zdravstvene struke koji su stavljeni u prioritetnu skupinu s djelatnicima i korisnicima u socijalnoj skrbi te prioritetnim bolesnicima. Cijepljenje bi prema dostupnim informacijama trebalo započeti početkom siječnja, a vrlo brzo nakon toga slijedi i faza cijepljenja za šire građanstvo. Uprava bolnice zahvaljuje na svom nesebičnom radu i zalaganju svim djelatnicima bolnice, a sve sadašnje i buduće pacijente moli se za strpljenje i razumijevanje kako bi što brže i kvalitetnije pružili zdravstvenu skrb svima kojima je potrebna.

Ravnatelj OŽB Našice
dr. Hrvoje Šimić

Pročitajte još