U organizaciji Osječko – baranjske županije počinju besplatne edukacije za poduzetnike

Kao što je i najavljeno, Osječko – baranjska županija pokreće novi ciklus seminara za poduzetnike i sve one koji su uključeni u poslovni svijet, a koji želi razvijati svoja znanja i poslovne vještine, unaprijediti pristup poslu i poslovnoj organizaciji te ostvariti bolje rezultate poslovanja.

Prvi u nizu seminar je pod nazivom:

  • Kako doći tamo gdje bi željeli biti? – Osnove strateškog promišljanja i upravljanja organizacijom/poduzećem

Cilj svakog poduzeća je ostvariti profit, ali u promišljanju kako ga ostvariti treba voditi računa o brojnim čimbenicima, koji utječu na mogućnost ostvarenja profita. Jedan od tih čimbenika je okruženje. Stoga, uspjeh organizacije ovisi o dobrom poznavanju okruženja u kojem organizacija posluje, jer ono definira mogućnosti razvoja svake organizacije. Na neke čimbenike okruženja možemo, a ne neke ne možemo utjecati, ali ih moramo poznavati i prilagoditi im se. Ujedno, to je jedan od glavnih koraka u strateškom upravljanju i promišljanju. Gdje smo sada, gdje želimo biti i kako tamo doći, temeljna su strateška pitanja, ali su ujedno i pitanja na koje svaki poduzetnik treba moći odgovoriti ukoliko želi uspješno i dugoročno poslovati.

Za idući mjesec najavljena su i dva seminara

Seminar će se održati 30. rujna 2022. godine u Velikoj vijećnici Osječko – baranjske županije, Županijska 4, Osijek, s početkom u 10 sati, a predviđeno trajanje je do 13 sati. Predavač je prof. dr. sc. Sunčica Oberman Peterka s Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Za sudjelovanja na ovom seminaru potrebno je popuniti i poslati obrazac prijave (koji se nalazi na linku) najkasnije do 28. rujna 2022. godine.

Također, Županija najavljuje i sljedeće seminare:

14. listopada 2022. godine

  • Kako vezati kupce uz svoje proizvode ili kako razviti paket proizvod-usluga?

28. listopada 2022. godine

  • X, Y, Z i Alfa generacije – gdje se skrivaju na internetu i kako ih pronaći! 

Detaljne informacije o ovim seminarima kao i obrasci prijave bit će dostupne na internetskim stranicama Županije.

Pročitajte još