U Općoj županijskoj bolnici Našice obilježen Nacionalni dan palijativne skrbi

 

Danas, 13. svibnja 2024. godine u Općoj županijskoj bolnici Našice obilježen je Nacionalni dan palijativne skrbi dijeljenjem promotivnih materijala te prigodnim predavanjima. Dr. sc. Zvjezdana Gvozdanović, mag. med. techn. održala je predavanje na temu „Palijativna stacionarna skrb jučer, danas, sutra“, a Darija Salopek-Žiha, mag. psych. „Kako spriječiti fenomen izgaranja kod medicinskih sestara“.

Opća županijska bolnica Našice aktivno sudjeluje u promicanju palijativne skrbi

Hrvatski Sabor prošle je godine proglasio 11. svibnja Nacionalnim danom palijativne skrbi. Obilježavanjem Nacionalnog dana palijativne skrbi želi se pružiti podrška svima koji se suočavaju s uznapredovanom neizlječivom bolešću i njihovim obiteljima te kontinuirano poticati unaprjeđenje sustava palijativne skrbi i javno istaknuti brigu jednih za druge.

Palijativna skrb je pristup koji poboljšava kvalitetu života bolesnika i njihovih obitelji suočenih s problemima povezanim s neizlječivom bolešću, kroz prevenciju i olakšanje patnje putem ranog prepoznavanja, besprijekorne procjene i suzbijanja boli kao i drugih problema, fizičkih, psihosocijalnih te duhovnih. Cilj i svrha obilježavanja, održati je i unaprijediti kvalitetu života palijativnih bolesnika i pružiti podršku njihovim obiteljima. Opća županijska bolnica Našice aktivno sudjeluje u promicanju palijativne skrbi u suradnji s ključnim dionicima zajednice sa svojim mobilnim palijativnim timovima i koordinatorima palijativne skrbi.

Fotografije: arhiva OŽB Našice

Pročitajte još