U OBŽ na koronavirus novopozitivno 242 osobe – 11 u Našicama, 3 u Đurđenovcu, 2 u Feričancima, Podgoraču i Koški te 1 u Donjoj Motičini

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko – baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 560 uzoraka od kojih je 242 bilo pozitivno.

Novopozitivne osobe imaju prebivalište u 56 naselja na području Osječko – baranjske županije; najviše na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (103), a slijede područja gradova/općina Đakovo (25), Beli Manastir (15), Čepin (13), Našice i Valpovo (11), Antunovac i Donji Miholjac (po 8), Darda (6), Belišće (5), Kneževi Vinogradi (4), Čeminac, Đurđenovac i Gorjani (po 3), Erdut, Ernestinovo, Feričanci, Koška, Podgorač i Semeljci (po 2) te Bilje, Donja Motičina, Draž, Drenje, Duboševica, Marijanci, Petlovac, Petrijevci, Satnica Đakovačka, Šodolovci, Viškovci i Vladislavci (po 1).

 

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 247 osoba oboljelih od COVID-19, i to 192 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 48 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 56 pacijenta s tim oboljenjem. U zadnja 24 sata u KBC Osijek i OŽB Našice preminulo je deset osoba s područja Osječko – baranjske županije. Preminuli su bili u dobi od 57 do 93 godine, a uz COVID-19 imali su i druga oboljenja.

 

Na području Osječko – baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 2.557 osoba. Policija je provjeravala 45 osoba kojima je određena mjera samoizolacije. U 44 samoinicijativnih provjera sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi, a prilikom provjere jedne dojave građana u Osijeku utvrđeno je kršenje te mjere. Policijski službenici obavili su i 211 nadzora objekata pri čemu nisu utvrdili kršenje propisanih mjera. Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 22 nadzora provođenja epidemioloških mjera, a nisu utvrdili nepravilnosti.

Pročitajte još