U našičkoj srednjoj školi održano natjecanje u prevođenju u virtualnom okruženju

U organizaciji aktiva stranih jezika, prof. savjetnice Barbare Bošnjak i prof. Mirele Rukavina – Sabo, dana 25. studenoga u SŠ Isidora Kršnjavoga Našice održalo se natjecanje u prevođenju u virtualnom okruženju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEGlavna uprava za pismeno prevođenje Europske komisije u Bruxellesu organizator je natjecanja u prevođenju za srednje škole u Europskoj uniji. Glavne etape natjecanja su priprema prednatjecanja i prijava škola, prevođenje teksta i svečana dodjela nagrada za najuspješnije mlade prevoditelje u EU. Jezici s kojih i na koje se prevodi službeni su jezici EU.

Početkom veljače 2022. godine bit će poznati rezultati natjecanja

Nakon provedbe prednatjecanja na razini škole, u finalnom dijelu natjecanja školu je predstavljalo petero učenika: Marica Galinec (3. a OG) i Karmen Güttler (3. a OG) pod mentorstvom profesorice Mirele Rukavine – Sabo te Karla Mikinac (3. b OG), Lara Šimić (3. b OG) i Domagoj Mergeduš (3. PMG) pod mentorstvom profesorice Barbare Bošnjak.

Kako navode iz škole početkom veljače 2022. godine bit će poznati rezultati natjecanja te imena učenika koji su bili najkreativniji i najtočniji u primjeni prevoditeljskih rješenja tijekom rada na tekstu na temu održiv razvoj i mobilnost u EU.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još