U Našice stigla karavana Moto kluba 4. gardijske Split te odala počast svim stradalima u Domovinskom ratu


Karavana Moto kluba 4. gardijske Split stigla je danas u Našice kako bi na spomen obilježju “Uskrsla Hrvatska” tradicionalno odala počast svim stradalima u Domovinskom ratu.

Članovi Moto kluba 4. Gardijske brigade povodom godišnjice osnutka svoje brigade obilaze spomenike Domovinskog rata diljem Hrvatske, povezuju jug i istok Hrvatske, od Splita do Vukovara te polažu vijence, pale svijeće i na spomenicima polažu krunice čime odaju počast žrtvama Domovinskog rata. Goste iz Splita dočekali su članovi Moto kluba Racing Našice, saborski zastupnik i dogradonačelnik Našica Hrvoje Šimić, dogradonačelnik Našica Krešimir Žagar te kandidat za gradonačelnika Našica Krešimir Kašuba.

Dogradonačelnik Našica Krešimir Žagar poželio je gostima dobrodošlicu te istaknuo kako je lijepo vidjeti da se ova tradicija održala.

Zlatko Borojević i motoristi i prijatelji 4. gardijske brigade Split prepoznali su žrtvu koju su Našice dale u Domovinskom ratu te su poželjeli upravno na spomen obilježju „Uskrsla Hrvarska“ ostaviti svoju krunicu. Ta priča ponavlja se iz godine u godinu. Znamo da nije jednostavan put proći kroz cijelu Hrvatsku, stoga hvala svima koji su im se pridružili na tom putu. Sretni smo i ponosni što smo danas ovdje s njima i što ćemo zajedno odati počast našim poginulim braniteljima – izjavio je Krešimir Žagar.

Krešimir Kašuba istaknuo je kako je ovo jedna hvalevrijedna akcija koja ima svoju sada već dugogodišnju tradiciju koju svake godine podržavaju i članovi Moto kluba Racing Našice, a uvijek im je na usluzi i Grad Našice. 

Godinama traje jedna lijepa tradicija između Moto kluba Split i Moto kluba Našice, a to je odavanje počasti stradalima u Domovinskom ratu, ali i promicanje jedne istine o Domovinskom ratu. Upravo tom prilikom i danas smo svi skupa sudjelovali u ovome, položili vijence i zapalili lampione pred spomen obilježjem „Uskrsla Hrvatska“. Ovakve, ali i slične vrijedne akcije ćemo podržavati i u budućnosti  – izjavio je između ostalog Krešimir Kašuba.

Zlatko Borojević, predsjednik moto kluba 4. gardijske brigade Split istaknuo je kako je pri prvom dolasku u Našice bio zadivljen spomen-obilježjem “Uskrsla Hrvatska”.

– Krenuli smo u utorak put juga kako bi obišli naše južno bojište, zatim smo se vratili doma u Split i dan poslije smo krenuli u Slavoniju. Poslije krećemo za Đakovo, a posjetit ćemo još i Osijek i Vukovar. 27. travnja se vraćamo u Split gdje nas očekuje postrojavanje veterana povodom rođendana brigade. U Našice dolazimo iz godine u godinu zbog prijateljstva s tadašnjim gradonačelnikom Krešimirom Žagarom i prijateljstva s članovima Moto kluba Racing Našice. S nama su ovdje danas i naši prijatelji veterani Slavonije i Baranje.

Predsjednik MK Racing Našice Mladen Grujo Marks rekao je kako putovanje Moto kluba 4. gardijske Split traje 8 dana.

Krenuli su prvo put juga, a sada preko Našica idu prema istoku Hrvatske te nazad put Splita. Ove godine je trideseta obljetnica te će se postaviti 30 krunica. Dočekali smo ih ovdje da ih pozdravimo te da se zajedno pomolimo i zapalimo svijeće za sve stradalnike Domovinskog rata – istaknuo je Mladen Grujo Marks.

Stric pivo

Pročitajte još