U Našicama održan preventivni projekt „Budi navijač, a ne razbijač“

Jučer, 14. srpnja, u poslijepodnevnim satima, u sklopu preventivnog projekta „Budi navijač, a ne razbijač“, kojeg provodi Odjel prevencije Policijske uprave osječko – baranjske, na nogometnom stadionu Nogometnog kluba „NAŠK“ Našice, održana je interaktivna radionica najmlađim članovima koji su sudjeluju na nogometnom kampu mladeži.

Cilj interaktivne radionice je najmlađim nogometašima ukazati na pozitivnu kulturu navijanja i podizanju razine znanja i svijesti o posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima te stvaranje većeg osjećaja sigurnosti svih sudionika sportskih natjecanja, posebno na nogometnim utakmicama.

Na kraju radionice sudionicima su podijeljeni edukativni letci i promidžbeni materijali

Interaktivnu radionicu, na kojoj je sudjelovalo 130 igrača mlađih dobnih skupina (početnici, pioniri i kadeti) i 10 nogometnih trenera Nogometnog kluba „NAŠK“ Našice, održao je policijski službenik Odjela prevencije Policijske uprave osječko – baranjske.

Na kraju radionice sudionicima su podijeljeni edukativni letci Odjela prevencije i promidžbeni materijali Nogometnog kluba Osijek.

Problem nasilja na sportskim natjecanjima, vrijeđanje na rasnoj, nacionalnoj, vjerskoj i drugoj osnovi, navijačko nasilje koje ima za posljedicu međusobno ozljeđivanje i uništavanje javne i privatne imovine iziskuje uključivanje svih društvenih struktura zajednice u njegovom rješavanju.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još