U Našicama iz automobila ukrao novac i dokumente

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 20. srpnja, u Našicama, nepoznati počinitelj ukrao je novčanik s novcem i dokumentima iz parkiranog automobila 66- godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 2 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPrijavljen za zločin protiv civilnog stanovništva iz 1992. godine

Policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske su, u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku, 21. srpnja, dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz članka 120. OKZ RH.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni u svibnju 1992. u Orašju, tada kao 24-godišnji pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, grubo fizički i psihički zlostavljao dvoje civila izlažući ih intenzivnoj boli, patnji i poniženjima, a protivno pravilima međunarodnog ratnog i humanitarnog običajnog prava kršeći odredbe Ženevske konvencije o postupanju s građanskim osobama.

Osumnjičeni je jučer, 20. srpnja, uhićen na području Vukovarsko – srijemske županije, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja je danas 21. srpnja, predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela “Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

Ukrao visokotlačne perače

U noći s 19. na 20. srpnja, u Novakima Bizovačkim, nepoznati počinitelj ukrao je dva visokotlačna motorna perača iz dvorišta 54- godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 10 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Prometne nesreće i alkoholizirani vozači u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća. U jednoj prometnoj nesreći 1 osoba je lako tjelesno ozlijeđena, a 6 prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se pet prometnih nesreća, a po jedna prometna nesreća dogodila se na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca.

Jučer, 20. srpnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su 2 vozača osobnog automobila koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola u krvi evidentirana je u 20,35 sati, u Dardi, kada je u nadzoru zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 50- godišnji hrvatski državljanin iz Kućanaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,04 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna od 15 000 kuna, izricanje zaštitne mjere u trajanju od 3 mjeseca te će se vozaču upisati 4 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još

Učitavanje...