U Kulturnom centru Osijek otvorena izložba „Volim svoju županiju 2022.“

U organizaciji Osječko – baranjske županije i Hrvatske zajednice županije jučer (6. rujna 2022. godine) u Kulturnom centru Osijek otvorena je izložba fotografija „Volim svoju županiju 2022.“. Izložene su 24 fotografije koje je stručni žiri ocijenio kao najbolje od gotovo 2000 fotografija pristiglih na ovogodišnji natječaj Hrvatske zajednice županije, osmišljen u cilju promocije ljepota i skrivenih kutaka svake županije koje su ostatku Hrvatske nepoznate, a sada su predstavljene „okom građana“.

„Od danas u Osijeku možemo vidjeti najljepše fotografije svih županija, odnosno iz svih dijelova Hrvatske koju se tako može još malo bolje upoznati iz oka promatrača i nagrađenih fotografa. Čestitam Samiru Kurtagiću na fotografiji pejzaža iz Osječko – baranjske županije koja je našla svoje mjesto među najboljima.” – kazao je župan Ivan Anušić te otvorio izložbu.

Cilj ovog natječaja je promocija svih krajeva Hrvatske

Zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Jasenka Crnković naglasila je kako sve fotografije prikazuju raznolikost i ljepotu naše zemlje. Čestitala je osječkom fotografu Samiru Kurtagiću što je njegova fotografija izabrana među 21 najbolju od 2000 pristiglih na natječaj te pozvala sugrađane na izložbu i uživanje u ljepotama prikazanima na fotografijama.

Iva Pintauer Šmit iz Hrvatske zajednice županija, koja organizira spomenuti natječaj već sedmu godinu, objasnila je da je njegov cilj promocija svih krajeva Hrvatske i upoznavanje građana s ljepotama nepoznatih prostora.

„Imamo tri kategorije izbora fotografija, one najbolje prema mišljenju stručnog žirija, zatim one s najviše glasova osvojenih putem aplikacije volimzup.hr te od ove godine, novu kategoriju, a to su fotografije snimljene dronom. Izložba je putujuća i obići će gotovo sve županije, a nakon Osječko – baranjske županije u kojoj će biti dva tjedna, seli se u Čakovec.” – rekla je Iva Pintauer Šmit.

Pročitajte još