U Italiji predstavljena vrijedna djela povijesti hrvatske književnosti i kulture

U Nacionalnoj knjižnici Braidense u Milanu jučer je svečano otvorena izložba “Marin Držić – hrvatski Shakespeare: iz riznice hrvatske i europske književne i kulturne baštine.”
Na izložbi je predstavljeno stotinjak naslova iz povijesti hrvatske književnosti i kulture tiskanih u razdoblju od 16. do 20. stoljeća uz dvadesetak geografskih karata. Izložene su rijetke i vrijedne knjige iz bogatih knjižnih zbirki Braidense i iz privatne zbirke Pambianchi-Kramarić koje su tijekom povijesti Europi i svijetu otkrivale Hrvatsku i hrvatske autore.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPredstavljanje hrvatskog kulturnog blaga

Veliki dio predstavljenih izdanja djela su dubrovačkih autora i naslovi vezani uz dubrovačke teme. Središnji dio predstavljenog kulturnog blaga su djela dvojice znamenitih Dubrovčana – komediografa Marina Držića i znanstvenika, filozofa, diplomata i pjesnika Ruđera Boškovića uz djela Anselma Banduria, Nikole Vitova Gučetića, Marina Getaldića, Benedikta Kotruljevića, Stjepana Gradića, Ignjata Đurđevića, Francesca Marie Appendinija, Sebastiana Dolcea i brojnih drugih. Izložene knjige značajne su i dragocjene u kontekstu razvoja dubrovačke i hrvatske kulturne i književne povijesti, navodi HTZ.

Izvor: HTZ

Pročitajte još

Učitavanje...