U centru Našica obilježen Međunarodni dan mladih


Jučer je gradski trg posjetio je veliki broj mladih, a razlog je bio tradicionalno obilježavanje Međunarodnog dana mladih u organizaciji Grada Našica, Gradskog savjeta mladih Grada Našica, Udruge mladih INFO Našice te Odjelom za prevenciju Policijske uprave Osječko – baranjske županije. Jedinstven događaj okupio je mlade umjetnike i poduzetnike kao i udruge s područja Grada koji su prezentirali svoju kreativnost, proaktivnost te svoj mukotrpni rad. Za glazbeni dio bio je zadužen legendarni našički DJ – DJ Buddha, a bile su organizirane i radionice za one najmlađe.

Okupio se veliki broj obrtnika

„Drugu godinu za redom obilježavamo Međunarodni dan mladih poduzetničkim sajmom – mladi obrtnici su se okupili u centru gdje predstavljaju svoje proizvode. Ovom manifestacijom potičemo na samozapošljavanje, odnosno posjetitelji mlađih uzrasta mogu vidjeti čime se mogu baviti u budućnosti i iz prve ruke saznati iskustva poduzetnika.” – izjavila je predsjednica Savjeta mladih Grada Našica Ines Resler, potvrdivši kako su i ove godine, prema dobrom odazivu mladi poduzetnici dosta zainteresirani za ovakvu vrst druženja.

U organizaciji je sudjelovala i Udruga mladih INFO na čelu s predsjednicom Ivonom Ćosić. „Okupili smo različite profile obrtnika – od onih koji se bave 3d printanjem, izradom svijeća, talentiranim slikarima, proizvođača prirodne kozmetike te mnogo drugih. Tu priču smo odlučili objediniti s jednom radionicom za djecu.” – rekla je predsjednica Udruge Ćosić te je istaknula kako su zadovoljni posjećenošću.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba pohvalio je ovu hvalevrijednu manifestaciju

U krugu oko sjenice mladi su obrtnici prezentirali svoj poduzetnički duh u vidu 3D printanja, proizvodnju prirodne kozmetike, tiska te izrade originalnih svijeća. Njihove štandove obišao je gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba koji je mlade podržao u njihovom nastojanju pohvalivši ovu tradicionalnu i hvalevrijednu manifestaciju.

„Možemo slobodno reći kako je ovo postao tradicionalni sajam mladih obrtnika i poduzetnika kao i udruga, a on se održava povodom Međunarodnog dana mladih. Sajam se održava u centru Našica i sudionici prezentiraju svoje rukotvorine te proizvode, a svakako moram naglasiti kako sam jako ponosan na njih jer oni čine temelj naše zajednice.” – istaknuo je gradonačelnik Kašuba te se osvrnuo s par riječi na organizaciju ove manifestacije. „Sajam se održava u organizaciji Grada Našica, Udruge INFO, Gradskog savjeta mladih Grada Našica te Odjela za prevenciju Policijske uprave Osječko – baranjske županije i slobodno mogu reći kako su Našice, između ostalog, i grad mladih. Naglasio bih kako s nizom projekata promoviramo mlade i stvaramo otvoreni grad kako bi oni svojim prijedlozima i zahtjevima sudjelovali u kreiranju boljeg života i perspektivnije budućnosti. Također promičemo i volonterski duh koji je svakako bitan za odgoj mladog čovjeka, a njega promičemo pomoću udruga s našičkog područja kojih je, zaista, velik broj.” – zaključio je gradonačelnik.

Kako je sunce zalazilo sve se više mladih pridruživalo događaju koji je uz ritmove našičkog DJ-a i žamor mladih poduzetnika potrajao do dugo u noć.

Stric pivo

Pročitajte još