Turističkoj zajednici Grada Našice u okviru projekta „Hrvatska prirodno tvoja – Croatia naturally yours“ odobren iznos za sadnju sadnica stabala

Turističkoj zajednici Grada Našice su u okviru projekta poticanja razvoja održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja – Croatia naturally yours“ slijedom uspješne prijave odobrena sredstva za nabavu sadnica stabala u 2024. godini od strane Ministarstva turizma i sporta i Hrvatske turističke zajednice.

Pri odabiru sadnica stabala trebalo se voditi računa o autohtonim vrstama koje su podobne za naše područje, a prema popisu Šumarskog fakulteta u Zagrebu. Svako posađeno stablo mora biti označeno oznakom održivog turizma „Hrvatska prirodno tvoja“ – „Croatia naturally yours“, a u Našicama će se sadnice posaditi u listopadu.

Turistička zajednica Grada Našice prijavljuje se na sve natječaje u kojima je prihvatljiv prijavitelj

Gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba zahvalio se Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskoj turističkoj zajednici na odobrenom projektu koji je od iznimne važnosti za Našice, jer kako je rekao da su i sami imali u planu sadnju novih stabala, a sve kako bi se sugrađani i posjetitelji osjećali ugodnije u našem gradu.

Direktorica TZ grada Našice Ines Resler također se zahvalila Ministarstvu turizma i sporta i Hrvatskoj turističkoj zajednici na podršci i suradnji. „Turistička zajednica Grada Našice prijavljuje se na sve natječaje u kojima je prihvatljiv prijavitelj, za manje ali i one velike projekte, pa smo tako ove godine iz fondova HTZ-a povukli oko 35.000 € za razvoj outdoor turizma, Našičku vitešku priču i Večer vina u Perivoju.”

Pročitajte još