Tradicionalni koncert „Radost prosinca“ u Markovcu

slo1a

U nedjelju, 22. prosinca 2013. godine je markovačkoj Drevenici održan  tradicionalni božićni koncert “Radost prosinca”. Uz  jedine  fujariste u RH -Tatjane Buha i Marija Čika, male, srednje i velike  plesne,  pjevačke  i glazbene skupine  markovačkog folklora svojim nastupom u programu  i završnu svečanost prigodom 20. obljetnice MS Markovac i 40. godina uspješnog rada SKUU “Franjo Strapač” uveličali su  članovi MS Rijeka  plesom „Šimi,  šimi“ i učenici slovačkog jezika OŠ kralja Tomislava -područne škole Markovac prigodnim božićnim običajima koje je uvježbala prof. Ana Marošević.

Ovom prigodom je predsjednik folklora Mirko Kubaša  svim sadašnjim članovima  uručio  diplome,  priznaja i zahvalnice za dugogodišnji rad.

slo2a
Od 5-10 godina diplome je dobilo 29 članova; zahvalnice za rad   od 11.-20. godina je primilo 39 članova;  priznanja  za preko 20.  godina rada priznanja je primilo 8 članova,  dok je devet dobitnika počasna priznanja za svoj dugogodišnji rad primilo  prilikom centralne proslave 11. svibnja 2013.g.

slo3a
Program je  vodila Josipa Kubaša.  Markovčani su se predstavili  plesovima  folkornih oblasti Terchove i Liptova, a mnogobrojna publika je imala priliku uživati i vidjeti  premijeru   novog plesa  “Liptov”  u koreografiji Branke Baksa koja je i u ime domaćina pozdravila sve nazočne. Prigodan program i plesove su uvježbali: voditelji plesnih skupina- Ivan Hanižjar, Tatjana Buha, Antonija Dudjak i Branka Baksa, voditeljica pjevačica gospođa  Nada Bereš i glazbe Goran Brkanić.  Pokrovitelj je  Savjet za nacionalne manjine  RH, a supokrovitelji su Grad Našice i VMO Markovac.

Pročitajte još