Tradicionalna biciklistička karavana “Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana” i ove godine stigla u Našice

Tradicionalnu karavanu u Našicama danas je dočekao predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar uz pročelnicu Gradske uprave Magdalenu Vidaković-Gelenčir i člana Mjesnog odbora Našice Vilima Bosaka. Uz članove karavane i domaćine ispred Grada Našica počast poginulim braniteljima odali su i članovi Udruge Vukovarskih veterana Našice i Biciklističkog kluba Našice.

„Članovi Hrvatskog društva Ljubljana, mahom Hrvati u Sloveniji koji održavaju prijateljstvo naše dvije zemlje prije 20 godina započeli su ovu predivnu karavanu prijateljstva. Karavana ide od Vukovara do Ljubljane gdje sudionicu pređu veliki broj kilometara u tri dana, što je fascinantno, posebno jer se ona održava uvijek u lipnju kad su temperature velike, kiša pada, bude i nevremena, no karavana se nastavlja već dva desetljeća. Mi kao Grad možemo samo biti sretni što smo na putu karavane koju svake godine lijepo ugostimo. Oni su naši prijatelji koji su kao gosti u Našice dolazili i na Dane slavonske šume te proslavljali s nama Dan grada.” – rekao je Žagar koji je sudionicima poželio sretan put.

Organizator karavane predsjednik Hrvatskog društva Ljubljana Milan Pavelić istaknuo je da se u Našicama osjeća kao kod kuće. „Stajemo kroz 15 gradova, no Našice su jako posebne jer ovdje imam obitelj. Osim toga u lijepom sam kontaktu s vodstvom Grada i naša je povezanost uistinu jedinstvena. Ljudi cijene ovo što mi želimo obilježite i ovdje se osjećamo kao kod kuće.” – rekao je Milan Pavelić predsjednik Hrvatskog društva Ljubljana. A galeriju fotografija možete pronaći ovdje.

Pročitajte još