Tijekom vikenda evidentirana su 202 prometna prekršaja

U vremenu od 19. do 21. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa policijski službenici evidentirali su 23 vozača osobnih automobila, sedam biciklista i tri vozača električnog romobila koji su upravljali s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u krvi.

U navedenom vremenu osim alkohola evidentirano je još 202 prekršaja od kojih 105 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 24 nekorištenje sigurnosnog pojasa, sedam nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedno upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, tri upravljanja pod zabranom i 62 ostala prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u nedjelju, 21. kolovoza u 2 sata, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 26-godišnji biciklist iz Osijeka. Evidentirana mu je koncentracija od 2,59 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U petak, 19. kolovoza u 1,15 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljala 46-godišnja vozačica iz Vrpolja. Evidentirana joj je koncentracija od 1,44 promila alkohola u krvi te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna boda.

U 23,20 sati u Osijeku, na raskrižju Dubrovačke i ulice Ivana Gundulića, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 34-godišnjak iz Sesveta oduzeo je prednost prolaska drugom vozilu te mu je evidentirana koncentracija od 0,64 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 13.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

U subotu, 20. kolovoza u 05,15 sati u Osijeku u Ulici Kralja Zvonimira, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 23-godišnjak iz Čepina. Evidentirana mu je koncentracija 1,91 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

U 20,30 sati u Osijeku u Strmoj ulici dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač bicikla, 67-godišnjak iz Osijeka, zbog neprilagođene brzine pao s bicikla i zadobio lake tjelesne ozljede. Evidentirana mu je koncentracija od 1,36 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je novčana kazna u iznosu od 3.500,00 kuna.

U 20 sati u Čepinskim Martincima dogodila se prometna nesreća u kojoj su 3 osobe ozlijeđene. Vozač osobnog automobila 66-godišnjaka iz Čepinskih Martinaca, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 2,23 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.300,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

Jučer, 21. kolovoza u 2,40 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 24-godišnjak iz Starih Perkovaca. Evidentirana mu je koncentracija od 1,54 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

U 20,45 sati na županijskoj cesti broj 4042 dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 58-godišnjaka iz Vardarca, zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake sletio je s kolnika. Evidentirana mu je koncentracija od 1,95 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.300,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

Tijekom protekla 24 sata evidentirane su četiri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske policija je evidentirala četiri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Na području Osijeka i Belog Manastira evidentirali su po dvije prometne nesreće.

Pročitajte još