Teške krađe

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske tijekom noći sa 11. na 12. srpnja nepoznati je počinitelj iz trgovine u Podgoraču ukrao više stotina kutija raznih cigareta i novčani polog čime je vlasniku pričinio materijalnu štetu u iznosu od više od deset tisuća kuna.

U vremenskom periodu od 6. do 12. srpnja u blizini Jagodnjaka nepoznati je počinitelj provalio u prostoriju tvrtke iz koje je ukrao akumulator i više stotina litara diesel goriva čime je tvrtki pričinio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljene su kaznene prijave.

 

Požar na prikolici sa slamom

U petak, 12. srpnja, oko 15 sati na južnoj obilaznici u Osijeku došlo je do požara na priključnom vozilu teretnog automobila koji je prevozio bale slame prilikom čega je izgorjelo više desetaka bala slame i dio priključnog vozila. Požar su ugasili pripadnici Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka. Očevidom je utvrđeno da je do požara došlo na način da je, prilikom utovara slame, nepoznati počinitelj bacanjem opuška ili djelovanjem otvorenog plamena na neki drugi način uzrokovao zapaljenje slame. Materijalna šteta pričinjena požarom iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna.

Zbog požara na vozilu i obavljanja očevida dionica ceste južne obilaznice nekoliko sati bila je zatvorena za promet u oba smjera. Za nepoznatim počiniteljem se traga. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

 

Ukrao bicikl iz dvorišta crkve

U nedjelju, 14. srpnja, oko 7 sati, nepoznati je počinitelj iz dvorišta crkve u Osijeku ukrao bicikl 64-godišnje hrvatske državljanke i time joj pričinio materijalnu štetu u iznosu većem od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Posjekao suncokret

U vremenu od 2. do 13. srpnja na oranici u blizini Belog Manastira nepoznati je počinitelj posjekao više od 800 stabljika suncokreta u vlasništvu 66-godišnjeg hrvatskog državljanina čime je vlasniku pričinio štetu u iznosu od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.

 

Pao s traktora

U petak, 12. srpnja, u popodnevnim satima, u dvorištu obiteljske kuće u Erdutu 62-godišnji hrvatski državljanin prilikom silaska s parkiranog traktora i uslijed alkoholiziranog stanja pao je i zadobio lakše ozljede. Vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen je u Klinički bolnički centar Osijek gdje će biti zadržan na liječenju.

 

Smrtno stradao u prometnoj nesreći

U subotu, 13. srpnja, oko 13 sati, u blizini raskrižja ulica Antuna Mihanovića i Augusta Harambašića u Donjem Miholjcu 55-godišnji hrvatski državljanin upravljao je biciklom. Ulaskom u križanje ulica i uslijed oduzimanja prednost prolaska osobnom automobilu, kojim je upravljala 52-godišnja hrvatska državljanka, došlo je do udara osobnoga automobila u biciklistu.

55-godišnjak je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću županijsku bolnicu Našice gdje je od zadobivenih ozljeda preminuo. Nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno je izvješće.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šesnaest prometnih nesreća. U tri prometne nesreće jedna je osoba smrtno stradala, jedna osoba teže, dok je u trećoj prometnoj nesreći jedna osoba lakše ozlijeđena. Preostalih trinaest nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Pet prometnih nesreća dogodile su se na području Osijeka, po četiri na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca, dvije na području Đakova dok se jedna prometna nesreća dogodila na području Našica.

Pročitajte još