Svjetski dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske u OŽB Našice obilježen daljnjim padom broja Covid bolesnika, ali i povećanjem bolničkog limita, odnosno stabilizacijom poslovanja

S obzirom na jučerašnji Svjetski dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske, čestitamo svim bolesnicima, ali i zdravstvenim djelatnicima taj dan. Nažalost zbog epidemioloških mjera, nije održana sveta misa u bolničkoj kapelici koja nosi ime upravo po Gospi Lurdskoj, ali je održana u crkvi sv. Antuna Padovanskog.

Predvorje bolnice prigodno su obišle članice DND-a predavši tamo odjelu pedijatrije darove za bolesnu djecu. U Općoj županijskoj bolnici Našice zabilježen je pad broja pacijenata liječenih od infekcije COVID 19 virusom. Trenutno je hospitalizirano 13 pacijenta sa tom dijagnozom te još 7 pacijenata u prostoru izolacije. Do današnjeg dana je na Covid odjelima našičke bolnice izliječeno 433 pacijent te je preminulo 95 pacijenata. Do sada je testirano gotovo 9270 osoba, a od tog broja je na ovaj virus pozitivno bilo 3531. Sukladno epidemiološkoj situaciji te potrebama, postupno će se normalizirati rad i ostalih odjela uz oprez i praćenje daljnje situacije. Danas se provodi treći krug procjepljivanja djelatnika bolnice, a do sada je cijepljeno sa obje doze cjepiva stotinjak djelatnika.

 

Potrebno je zahvaliti se još jednom svim djelatnicima na djelovanju u ovim otežanim uvjetima, svim našim pacijentima na strpljenju i razumijevanju te svima koji su svojim donacijama ili na bilo koji drugi način pomogli bolnici u ovom kriznom periodu. Važno je napomenuti da je odlukom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, nakon niza godina, krajem prošlog tjedna značajnije korigiran i povišen iznos bolničkog limita iz kojeg se financiraju gotovo svi rashodi ustanove. Sada su stečeni preduvjeti da uz određene mjere uštede i reorganizacije, stabiliziramo poslovanje u narednom periodu, a sve to moguće je isključivo samo uz daljnji maksimalni angažman i međusobnu suradnju i strpljenje svih dionika u ovom procesu, poglavito nas djelatnika.

 

Zahvala ministru zdravstva Viliju Berošu, ravnatelju HZZO-a Lucijanu Vukeliću, a naravno i našem županu Ivanu Anušiću na razumijevanju i podršci pri rješavanju problematike u daljnjem funkcioniranju Opće županijske bolnice Našice, jedne od najvažnijih strateških ustanova našeg kraja. Za rješavanje preostalih problema i dugovanja unutar cijelog zdravstvenog sustava očekujemo zajednički dogovor nadležnih ministarstava. Završetkom pandemije, izvršiti će se zasigurno i analitika djelotvornosti i poslovne učinkovitosti te kvalitete rada pojedinih ustanova, ali i pojedinih djelatnosti unutar samih ustanova.

 

Uprava Opće županijske bolnice Našice poduzimat će i dalje sve što je potrebno za podizanje kvalitete i sigurnosti zdravstvene usluge daljnjim ulaganjima u osoblje, prostore te medicinsku i nemedicinsku opremu. Naravno da ne nedostaje niti idejnih rješenja koja namjeravamo prezentirati nadležnima prilikom daljnjih ugovaranja pojedinih djelatnosti i usluga, a sve u svrhu unaprjeđenja rada. Uz kvalitetnu komunikaciju sa Ministarstvom zdravstva i HZZO-om, podršku Osječko – baranjske županije kao našeg osnivača, ali i pomoć Grada Našica te svih bolnici gravitirajućih općina i gradova, spremni dočekujemo daljnje izazove koji su pred nama. Još jednom čestitamo Svjetski dan bolesnika te blagdan Gospe Lurdske, zaštitnice naše bolnice.

 

Ravnatelj Opće županijske bolnice Našice
Hrvoje Šimić

Pročitajte još