Sutra bez automobila

Sutra se obilježavanja Svjetski dana bez automobila u sklopu Europski tjedan mobilnosti. Cilj je barem na jedan dan osloniti se na druge oblike prijevoza, s naglaskom na šetnju i bicikliranje. Tako ćemo smanjili onečišćenje okoline, buku i opasnosti koju donosi promet.

U akciju se uključili osnovnoškolci

U ovu akciju uključili su se djelatnici i učenici Osnovne škole kralja Tomislava koji su poslali javni poziv svim učenicima, roditeljima, djelatnicima i sugrađanima da vlastitim primjerom, barem u srijedu 22. rujna, pokušaju doprinijeti kvalitetnijem i zdravijem načinu života, smanjenju prometnih gužvi te da koriste jedan od alternativnih načina prijevoza kao što su bicikliranje ili pješačenje.

Budite i vi promjena!

Europski tjedan mobilnosti

Spomenuti Europski tjedan mobilnosti je najmasovnija inicijativa posvećena održivoj mobilnosti s ciljem poticanja građana na stvaranje ugodnijeg, zdravijeg i čišćeg okoliša. “Svjetski dan bez automobila” je svojevrsni završetak te inicijative posvećene promicanju održivog kretanja i povećanja kvalitete života u urbanim sredinama. Na taj dan brojna se europska i svjetska središta, kao i hrvatski gradovi pretvaraju u pješačke zone.

Pročitajte još