Stotine oduševljenih posjetitelja na lijevoj obali Drave

Raznovrsnim i atraktivnim programom te s ciljem promicanja posljednje prirodne rijeke u Europi u Osijeku je u petak, 24. rujna obilježen Međunarodni dan rijeke Drave. Organizatori manifestacije su JU Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko – baranjske županije, Osječko – baranjska županija, Grad Osijek, Turistička zajednica OBŽ, Turistička zajednica Grada Osijeka, Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku, JU Županijska razvojna agencija OBŽ, Športska zajednica Osječko – baranjske županije i Prehrambeno – tehnološki fakultet Osijek.

Održana i znanstvena tribina „Život uz Dravu“

Aktivnosti obilježavanja započele su u 16 sati prevoženjem zainteresiranih građana i sudionika čamcima od pristaništa za kruzere do privremenog pristaništa ispred amfiteatra kod Barutane, a nastavio se znanstvenom tribinom na temu „Život uz Dravu“ koju je vodila izv. prof. dr. sc. Mirna Habuda Stanić. Nakon toga uslijedila je regata veslača i utrka na 5.000 metara u organizaciji Udruge Run4Fun te fišijada.

Ravnatelj JU Agencija za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko – baranjske županije Davor Mikulić kazao je kako je ovo prva godina obilježavanja u gradu Osijeku.

“Nakon sportskih utrka, veslačke regate i utrke na 5.000 metara svi sudionici dolaze na lijevu obalu gdje je organizirana fišijada te štandovi različitih ustanova gdje se psojetitelji mogu informirati o njihovom djelovanju.” – kazao je Mikulić.

Obilježavanju Međunarodnog dana rijeke Drave nazočio je i zamjenik župana Osječko – baranjske županije Josip Miletić.

“Izuzetno je važno skrenuti pažnju na nužnost očuvanja prirode, ali i bavljenje sportom, a zahvaljujući vrijednim organizatorima svaki od posjetitelja može pronaći nešto za sebe.” – zaključio je Miletić.

Pročitajte još