Srijeda sunčana te i dalje vruća, sutra stiže osvježenje

U četvrtak stiže promjena vremena donoseći niže vrijednosti temperature te ponegdje i kišu, najprije u zapadne predjele, zatim u petak u unutrašnjosti Dalmacije, a u noći na subotu na istok zemlje. Lokalno će biti izraženijih pljuskova i grmljavine, a moguća je i tuča.

23 °C je iznosila jutarnja temperatura u Našicama, a dnevna će i dalje biti visoka – oko 35 °C. Pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz umjerenu naoblaku te i dalje vruće. Krajem dana na kopnu postoji mala mogućnost za poneki lokalni pljusak. Vjetar većinom umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, a najviša dnevna većinom između 30 i 35 °C.

Zbog visokih temperatura i umjerene opasnosti od toplinskog vala na području cijele zemlje biometeorološke prilike neće biti sasvim povoljne. Osobitu pozornost na vrućinom uzrokovane tegobe moraju obratiti kronični srčani bolesnici. Uz vrlo visoki indeks UV zračenja preporučuje se izbjegavanje boravka na direktnom suncu i zaštita od UV zračenja, naročito u najtoplijem dijelu dana. Lagana prehrana, uzimanje dovoljno tekućine i izbjegavanje većih napora umanjit će mogućnost pojave tegoba izazvanih vrućinom.

Pročitajte još