Skupština NS Našice – Proglašeni najbolji u 2021. godini

Na izvještajnoj sjednici Skupštine Nogometnog središta Našice jednoglasno su prihvaćeni svi predloženi izvještaji, a zaključena je tradicionalnom godišnjom dodjelom nagrada za najbolje i najznačajnije članove nogometne zajednice.


Iza njih uspješna godina

Sjednici su nazočili dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ante Vučemilović, gradonačelnik Krešimir Kašuba, tajnik Županijskog nogometnog saveza Željko Bel, instruktor HNS-a Marin Smoje, Goran Đanić, načelnik Općine Podgorač i drugi uvaženi gosti.

Skupštinu je predvodio predsjednik Nogometnog središta Našice Ivica Valenčak istaknuvši kako je prošla godina bila dobra čemu svjedoče rezultati, ali i financijsko stanje, odnosno pozitivno poslovanje na kraju godine. Posebno je zadovoljan stanjem sigurnosti na terenima, o čemu je izvješće podnio predstavnik Policijske postaje Našice Stjepan Topolovec istaknuvši kako nije bilo težih slučajeva nereda i nasilja na nogometnim susretima.

„Nogometno središte Našice okuplja 85 ekipa plus 7 gostujućih klubova – iz Nogometnog središta Donji Miholjac dolaze 4 ekipe te 3 ekipe s područja Orahovice, jer oni na svojim područjima nemaju lige mladeži. Tako da preko 2100 službenih osoba bude angažirano na odigravanju tih utakmica, a ovdje ne računamo gledatelje. Naglasio bih kako prošle godine nismo imali niti jedan izgred, a to je znak da naš sustav i način rada dobro funkcionira. Ponosan sam na naše Središte, koje nakon Osijeka ima najviše registriranih igrača.” – rekao je Ivica Valenčak, predsjednik Nogometnog središta Našice te istaknuo da se svakog vikenda odigra 51 utakmica na području središta.

Završnica Kupa Nogometnog središta Našice između NK „Croatia” Velimirovac i NK Đurđenovac održati će se 13. travnja na Gradskom nogometnom stadionu u Našicama. Najavljen je i početak prvenstva, seniori započinju 12. ožujka, mladež 2. travnja, a prednatjecatelji 8. travnja.

Rad NS Našice prepoznat

Završetkom skupštine okupljenima se obratio Ante Vučemilović, prvi dopredsjednik HNS-a te pohvalio njihov rad.

„Gledajući u cjelini rad Nogometnog središta Našice bio je na vrlo visokoj razini, u što smo se mogli danas uvjeriti kroz skupštinu, ali i sve postignute rezultate. Mogu biti jako zadovoljan kao predsjednik Županijskog nogometnog središta, jer su oni jedna od članica našeg saveza. U prošloj godini, svi smo radili u teškim uvjetima, međutim u nogometu su ostvareni zavidni uspjesi, i osiguravaju nam mogućnost napretka i razvoja nogometa na području, države, naše županije, gradova i općina.” – rekao je Ante Vučemilović, prvi dopredsjednik HNS-a.

Ulaganje u sport, a posebno mlade koje nogomet i okuplja, prepoznaje i Grad Našice, rekao je okupljenima gradonačelnik Krešimir Kašuba.

„Čestitam vodstvu, ali i svim članovima Nogometnog središta Našice na njihovom radu, prepoznatom radu. Okupljaju najviše članova na ovom području, jer znamo da je nogomet jedan od najpopularnijih sportova na lokalnoj razini, ali i u državi. Ispred Grada, svakako nam je važna animacija mladih, popularizacija sporta, bavljenje sportom i život u sportom duhu što nogometaši i rade. Ono što Grad poduzima to je financijska potpora, gdje treba istaknuti da smo stavku financijskih sredstava za udruge, odnosno klubove, jednu od rijetkih u proračunu povećali. Na području Našica djeluje 40 sportskih udruga, a veliku ulogu u tome ima Nogometno središte Našice. U prošloj godini uložili smo 90 tisuća kuna, većinom namjenskih sredstva, koja su išla u opremanje naših nogometnih klubova.” – rekao je gradonačelnik.

Nagradu za životno djelo dobio je Ivan Tržić

Na Skupštini Nogometnog središta tradicionalno se dodjeljuju nagrade i priznanja za istaknute članove nogometnog svijeta. Tako je priznanje za životno djelo Nogometnog središta Našice primio Ivan Tržić. On je u svojoj bogatoj sportskoj karijeri bio igrač, trener, sudac, delegat, član uprava, izvršnih i nadzornih odbora u nekoliko nogometnih klubova, a obnašao je i dužnost predsjednika Nogometnog središta Našice i dopredsjednika Županijskog nogometnog saveza.

„Da li sam zaslužio ovu nagradu neka odluče drugi, a u sportu sam „samo” 62 godine. U svom djelovanju nisam težio velikim dostignućima, ali ponosan sam na svoj rad u nogometnom klubu Vukojevci. Kada sam došao on se natjecao u zadnjoj ligi, a u idućim godinama puno smo toga postigli. Mlađim generacijama bih poručio da vole sport, bez obzira koji, i da se bave njime, mada je današnji način života potpuno drugačiji od onoga kojeg smo mi živjeli. Danas je puno veći izbor sportskih aktivnosti i čovjek se treba samo odlučiti.” – rekao je Ivan Tržić, dobitnik nagrade za Životno djelo Nogometnog središta Našice.

Najbolji delegat u 2021. godini je Romeo Žigić, najbolji nogometni sudac je Leo Knežević, a za najboljeg je trenera proglašen Marko Žigić.

„Treća nagrada sa tri nogometna kluba, NK Fešk, NK Našk i sada NK Kutjevo. Zahvaljujem se Nogometnom središtu Našice što su i ove godine prepoznali rad i trud koji sam zapravo uložio u ekipu treće lige NK Kutjevo, zahvaljujem se i svim mojim igračima i svima koji su pomogli u mom uspjehu.” – rekao je Marko Žigić

Priznanje za najboljeg vratara u 2021. godini primio je Matej Balen iz NK Vihor, a najbolji nogometaš je Mihael Tomić iz NK NAŠK. Priznanje za najbolji nogometni klub u 2021. godini uručeno je NK Motičina. Na jučerašnjoj su sjednici uručena i posebna priznanja za višegodišnji rad u nogometu, a primili su ih Božidar Žiha i Vlado Bijuklić iz NK FEŠK, Zdravko Moguš (NK Mladost Stipanovci), Drago Kelemen (Zagorac 1952 Beljevina) i Josip Topalović (NK Đurđenovac), a priznanje za izniman doprinos razvoju i unaprijeđenju nogometa bit će uručeno Josipu Ergoviću iz tvrtke NEXE d.d.

Stric pivo

Pročitajte još