Skrivio prometnu nesreću s 1,80 promila

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, u Đakovu u 16 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Sedamdesetjednogodišnji vozač osobnog automobila uslijed nepropisne vožnje unazad udario je u parkirano vozilo. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,80 promila alkohola u krvi. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće tri osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u preostale tri prometne nesreće nastala samo materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka te po jedna na području Belog Manastira, Đakova i Belišća.

U nadzoru prometa zatečeno pet vozača pod utjecajem alkohola

Na području PU osječko – baranjske evidentirano je pet vozača (tri osobnog automobila, jedan motocikla i jedan bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao motociklom s 1,52 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 22,50 sati u Bizovcu, kada je u nadzoru prometa zatečen 53-godišnjak iz Bizovca, koji je upravljao motociklom. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,52 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još