Sigurnost predškolaca u prometu u Našicama

U nedjelju, povodom proslave Dana grada Našica održana je „Dječja utrka za predškolce“ na našičkom autopoligonu u organizaciji Biciklističkog kluba Našce.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMENa poziv Biciklističkog kluba Našice u navedeno događanje uključili su se policijski službenici Odjela prevencije Policijske uprave osječko – baranjske i kontakt policajci Policijske postaje Našice provedbom preventivnh aktivnosti u sklopu projekta „Sigurnost u cestovnom prometu“ kompomente „Sigurnost predškolaca u prometu“.

Ovom događanju prisustvovalo je tridesetak djece

Policijski službenici su upoznali djecu s pravilnim i sigurnim načinom sudjelovanja u prometu kroz sudjelovanje u prometu djece/pješaka te korištenja nogostupa u svim prilikama (hodanje, šetnja, igra, vožnja biciklom i slično), mjesta i načini prelaska ceste (pješački prijelazi bez semafora, pješački prijelazi sa semaforom), mjesta za igru i vožnju biciklom (zaštitna kaciga). Tijekom razgovora sa djecom policijski službenici služili su se se metodama koje su zanimljive djeci, kao što je igra, primjeri i izmišljeni događaji prilagođeni njihovom uzrastu.

Ovom događanju prisustvovalo je 30-ak djece sa svojim „prometalima“. Najuspješnijim predškolcioma kontakt policajac uručio je prigodne poklone koji su osigurani iz Nacionalnog programa sigurnosti u cestovnom prometu.

Pročitajte još

Učitavanje...