Rukometaši Nexea počeli s pripremama

rukomet1

rukomet1

Uobičajeno, kao i ranijih godina, pripreme rukometaša Nexea počele su na igralištu Feška u Feričancima. Igrače, stručni stožer članove uprave i sve koji su nazočili ovom okupljanju pozdravio je predsjednik kluba Josip Ergović. Nedugo potom istima se obratio i trener Zdenko Kordi nakon čega je kondicijski trener Mirko Krolo igrače uveo u prvi radni dan. „Starosjediocima“ Leliću, Juzbašiću, Eteru, Nuiću, Mrđenoviću, Božić Pavletiću, Crniću, Vegaru, Hercegu, Barišić Jamanu, Sokoliću, Jurjeviću, Gadži, Dundoviću i braći Vešligaj su se priključili novaci – pivot Damir Halilković, desni vanjski Ivan Sršen i Mislav Nenadić. Pivot Marin Sakić oporavlja od operacije stopala. Nexe je slabiji za Celebija(Francuska) dok su Kružić, Tomas i Oroz završili u Spačvi(Vinkovci).

 

Ovo je momčad za koju mislim da će biti jača od protekle sezone. Spremamo i jedno iznenađenje, koje ćemo uskoro potvrditi – počinje te nastavlja predsjednik Ergović.

Želje su nam iste, biti među 16 najboljih u EHF Kupu, izboriti završni turnir SEHA lige, završnica hrvatskog Kupa te ponoviti naslov viceprvaka Hrvatske. Trebat će nam puno pameti, znoja i sreće. U Europi bi bilo lijepo napraviti i korak više, ali to ovisi o puno stvari. SEHA liga će biti ponovno vrlo jaka. Veszprem, Vardar i Meshkov su se posebno pojačali. Zomimak i Spartak su sigurno kvalitetni kada su u svojim prvenstvima pretekli Metalurg i Radnički. Najvažnije je što će našička dvorana biti spremna, kapacitet će biti i više od 2.000 gledatelja. Kao i svake godine tako našim ćemo navijačima i ljubiteljima rukometa ponuditi nešto novo kako bi nastavili prekrasnu priču koju smo prošle sezone imali na domaćim utakmicama.

rukomet2

Igračima se obratio i trener Zdenko Kordi koji je treću sezonu na kormilu Nexea. Istaknuo je kako će pripreme biti odrađene u Našicama, uz odlaske na dva jaka međunarodna turnira (Kanjiža, Skopje).

 

Sezona biti zahtjevnija jer smo prošle napravili najbolji rezultat u povijesti kluba. Podignuli smo ljestvicu tako da nam zadatak neće biti ni malo lagan. Ciljevi su isti, uz želju za napretkom koji ostvariti možemo samo radom. EHF kup bi trebao biti još kvalitetniji s puno jačim momčadima a klubovi SEHA lige doveli su pregršt pojačanja. Prvo nam kolo donosi hrvatski derbi protiv PPD Zagreba, a tu ćemo utakmicu vjerojatno igrati utorak ili srijedu (1/2.IX) jer je PPD Zagreb vikend prije na turniru u Francuskoj. I hrvatski se klubovi pripremaju za novu sezonu. Varaždin je zadržao većinu igrača i ponovno ima kvalitetnu ekipu. Poreč je napravio rekonstrukciju, Umag se pojačao, Dubrava, Spačva…oni će se boriti za vrh. Naša najveća prilagodba će biti na desnom vanjskom (Sršen,Nenadić) gdje su nam došla dvojica novih igrača. Na pivotu će biti nešto lakše s jednim novim (Halilković). Situacija oko Sakića još uvijek nije poznata, ne znamo točno kada će u puni pogon.

 

Čeka nas izuzetno duga i naporna sezona. Zbog toga pripreme moraju biti kvalitetno odrađene. Moguće će nam, na štetu rezultata, i rujan trebati za što bolju pripremu. Za vrhunac međunarodne sezone, koji nas čeka u listopadu i studenom – rekao je Kordi. 

Pročitajte još