RK Dubrava – RK Nexe 26:25 (9:9)

RK Dubrava - RK Nexe

RK Dubrava - RK Nexe

Danas je u Zagrebu u Športskoj dvorani “Dubrava” rukometni klub Nexe izgubio od vrlo jakog protivnika RK Dubrava.

Ukoliko bi ukratko opisali ovu utakmicu mogli bi samo reći velika borbenost na obje strane, puna prekrasnih obrana i golova.

Nakon vrlo teškog prvog poluvremena u kojem su naši dečki dobro započeli te vodili dosta dugo s golom ili dva, pri kraju domaća Dubrava sustiže rezultat te u konačnici i počinje voditi s rezultatom 9:8. Ipak zahvaljujući koncentriranosti svih igrača, a pogotovo naših golmana, prvo poluvrijeme završava s 9:9 što je i očekivani rezultat nakon ovakve borbenosti.

Drugo poluvrijeme je krenulo više na stranu domaćina, te su u jednom trenutku poveli s 3 gola razlike za što je svakako najzaslužniji golman RK Dubrava Grahovac. Ipak Nexe se na krilima Zrnića i odličnom obranom ubrzo vraća te rezultat u 12 minuti drugog poluvremena je ponovo izjednačen. Nakon tog razdoblja golovi su padali na obje strane i rezultat se kretao uglavnom +1 za domaću Dubravu. U 25 minuti domaćini su počeli ponovo voditi s 2 gola razlike i to je bilo vrlo teško stići. Ipak, Našičani su smogli snage i u 29 minuti uspjeli izjednačiti te je bila prava lutrija kako će utakmica završiti. Nažalost, posljednji napad je imala Dubrava te smo primili gol 3 sekunde prije kraja i vremena za izjednačenje više nije bilo.

Za kraj moramo napomenuti kako se u utorak u Varaždinu igra odgođena utakmica 1. kolo Lige za prvaka između Varaždina 1930 – Nexe. Isto tako dobro je spomenuti i slijedeću vrlo važnu utakmicu koja se igra u Našicama, u školskoj dvorani kralja Tomislava, a radi se o 1/4 finale EHF kupa gdje se susreće snažni Fuchse iz Njemačke.

Statistika uskoro:

Pročitajte još