Rezultati pojačanih mjera u prometu

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske tijekom vikenda na području ove Policijske uprave provedene su pojačane mjere nadzora prometa na cestama, tijekom koje su evidentirali 14 vozača osobnih automobila, dva vozača mopeda i tri biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.


Osim alkohola, policijski službenici su evidentirali još 304 prekršaja od kojih je bilo 199 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom, 54 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, jedan prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, jedan prekršaj upravljanja pod zabranom, devet prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom i 28 ostalih prekršaja.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je dana 14. svibnja, u 15,20 sati, u Osijeku, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili moped kojim je upravljao 57-godišnji hrvatski državljanina iz Osijeka. Vozač je upravljao neregistriranim mopedom. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,84 grama po kilogramu te je smješten u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće koje su imale za posljedicu materijalnu štetu. Na području Osijeka, Belišća i Našica policija je evidentirala po jednu prometnu nesreću.

Stric pivo

Pročitajte još