Reprezentativac Manuel Štrlek novi član RK NEXE-a

Rukometni klub Nexe danas je pred mnoštvom navijača i medija predstavio novo veliko pojačanje, hrvatskog reprezentativca Manuela Štrleka. Atraktivan rukometaš pridružit će se klubu od naredne sezone i u Našicama provesti sljedeće tri godine. Štrlek u Nexe prelazi iz mađarskog Veszprema, a uz ovog europskog rukometnog velikana branio je boje RK PPD Zagreb i poljskog Kielcea.

Po prvi put u Hrvatskoj potpisivanje ugovora organizirano je pred navijačima, kojih se u dvorani OŠ kralja Tomislava u Našicama okupilo više stotina i nisu krili oduševljenje pojačanjem koje daje realne izglede da RK Nexe ostane u vrhu hrvatskog, ali i europskog rukometa, a možda i za nešto više od toga.

Našičani potpisali trogodišnji ugovor s vrhunskim rukometašem bogate međunarodne i domaće karijere

„Već duže vrijeme pratim što Nexe radi u europskim i domaćim natjecanjima i znao sam da je riječ o ozbiljnom i sjajno organiziranom sportskom kolektivu. No kada su mi čelnici kluba prezentirali svoje razvojne planove, oduševio sam se i nisam mnogo dvojio.

Posebno mi je drago što ću nakon Veszprema opet igrati u sredini koja živi za rukomet o čemu svjedoči i ovo mnoštvo navijača koje me došlo pozdraviti i najbolja su potvrda da sam donio dobru odluku. Hvala i svima iz RK NEXE-a što su me dočekali onako kako to Slavonci znaju, široka srca i osmijeha. Obećavam da ću im se svima odužiti kvalitetnim partijama i da ćemo ionako visoke ambicije kluba još podići te se boriti za sami vrh u domaćim i europskim natjecanjima.” – ovom je prilikom rekao Manuel Štrlek.

„Ponosni smo na ovo senzacionalno pojačanje koji osigurava kontinuitet vrhunskog rukometa u Našicama. Nakon odlaska Jelinića odlučili smo se za ovaj, najveći povratni transfer u hrvatskoj rukometnoj povijesti. Želimo Manuelu da se ovdje osjeća kao kod kuće i da na utakmicama oduševljava naše vjerne navijače, baš kao danas na potpisivanju ugovora. Riječ je o vrhunskom rukometašu, hrvatskom reprezentativcu koji je branio boje najjačih europskih momčadi i opravdava naše visoke rukometne ambicije. Zato smo od potpisivanja ugovora odlučili napraviti malo veću proslavu, da Manuel upozna Našice i našu veliku ljubav prema RK NEXE-u i rukometu. RK NEXE će tijekom Štrlekovog ugovora osvojiti titulu prvaka Hrvatske.” – poručio je Josip Ergović predsjednik RK NEXE-a i dodao kako će NEXE kao 16. najbolji klub u Europi odraditi još transfera za narednu sezonu.

Pročitajte još